20. kolo
12.01.2013 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - Stade Brestois 0:2

Fotbalisté Brestu nemile překvapili publikum v Annecy, na půdě Évianu totiž vyhráli 2:0. Klíčovým momentem bylo brzké vyloučení domácího gólmana Bertranda Laquaïta.

Třetí domácí prohra ÉTG v řadě začala nabývat reálné obrysy už po 14 minutách, kdy Laquaït ve vápně stáhl k zemi pronikajícího Edena Ben Basata, a sám postižený nařízenou penaltu proti náhradníkovi Andersenovi proměnil.

Évian sice nebyl horším týmem, a to ani v deseti mužích, a Brest může děkovat svému strážci Thébauxovi; nebýt něj, domácí by zřejmě brzy vyrovnali. Místo toho se však na druhé straně prosadil po delší době Bruno Grougi a stvrdil tak překvapivé vítězství svého týmu.

Utkání mělo punc přímého boje o záchranu, a Les Croix de Savoie do něj vstoupili lépe, když Bérigaud proměnil Sorlinův centr v nebezpečnou střelu, proti které se musel vytáhnout Thébaux. Krátce nato však přišel stěžejní okamžik utkání: Laquaïtova červená karta a Ben Basatova úspěšná penalta, po níž se hosté ujali vedení.

Évian se nicméně nevzdával a Thébaux musel být opět na pozoru jak proti ráně Tié Biho, tak krátce poté proti Barbosově kroucenému přímému kopu. I po přestávce domácí ovládali hru, ale když ani v 69. minutě nedokázal Barbosa ve vyložené šanci překonat hostujícího gólmana, začalo být jasné, že dnes jim prostě štěstí nepřeje.

Thébaux ještě vychytal v dobré příležitosti Adnaneho, a pak už Brest udeřil podruhé - Grougi v samém závěru utkání při rychlém brejku obehrál dva obránce a propálil Andersena podruhé.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele