22. kolo
26.01.2013 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

ES Troyes - Stade Brestois 2:1

Troyes se potřetí v sezóně zaradovalo z vítězství a připsalo si na své konto veledůležité tři body do boje o záchranu. Dá se říci, že díky nim jsou zase zpátky ve hře. Domácím jako by vůbec nevadil odchod Mounira Obbadiho a i bez jeho pomoci dokázali porazit Brest 2:1. Hosté byli na hřišti horším týmem a úspěch si za svůj výkon nezasloužili.

SB29 zkrátka trpí odchodem pěti hráčů na Africký pohár národů, především defenzivní činnost není na dobré úrovni. ESTAC byl směrem dopředu o dost aktivnějším celkem, Brest za bezbrankového stavu jen vystupoval do brejků, a když už prohrával, nedokázal soupeře vůbec zasypávat gólovými šancemi.

Po dost ospalém začátku se nejprve mohl prosadit Darbion, který však z blízkosti po pasu z levé strany od Camuse zamířil jen do boční síťky. Na druhé straně měl o pár chvil později největší možnost hostů jinak dobře hrající Raspentino, jeho střelu doprostřed branky však pohotově zlikvidoval gólman Thuram-Ulien.

Ve 24. minutě se mezi třemi tyčemi musel činit Thébaux. Ten totiž vyrazil dělovku od Enza-Yamissiho jen před sebe, odkud se snažil dorážet Jean, jenže ani v tomhle případě se hostující gólman nenechal překonat. Následně s hlavičkou po rohovém kopu neuspěl stoper Jarjat, pět minut před koncem zastavil celou nebezpečnou akci až bek Lejeune.

Furlanovi svěřenci se gólu dočkali jen minutu před přestávkou. Camus zahrál přímý volný kop výborně a svou střelou z levé strany zakroutil balón ke vzdálenější tyči, kam se Thébaux jen marně natahoval. I do druhé půle vstoupilo Troyes lépe, skórovat mohl Enza-Yamissi nebo Nivet, obě jejich střely ale byly zablokovány.

V 55. minutě se ESTAC ujal dvoubrankového vedení. Camus pobídl Darbiona, který napřáhl z dvaceti pěti metrů a parádní ranou zavěsil pod břevno. O šest minut později však soupeř dokázal odpovědět a snížil. Náhradník Benschop nahrál do běhu Ben Basatovi, jenž zachoval chladnou hlavu a v pohodě překonal Thurama-Uliena.

I nadále byli domácí nebezpečnějším týmem, Brest byl vepředu prostě hodně marný a na vyrovnání se nezmohl. Camus z přímého kopu zamířil jen těsně nad, Jean poté v šestnáctce jeho centr jen díky smůle neusměrnil mezi tři tyče, Bahebeckovi nebyl uznán regulérní gól po ofsajdu a v nastavení trefil tyčku Marcos.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele