9. kolo
21.10.2012 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ES Troyes - Olympique Marseille 1:0

Zdánlivě obyčejný zájezd do Normandie před pár týdny se zatím ukazuje jako velká psychická rána pro Marseille. Les Phocéens od výprasku ve Valenciennes přestali vyhrávat a jejich forma rychle opadla, což jen potvrdil zápas v Troyes. Tedy na hřišti nováčka, který byl až do teď bez výhry přikován na posledním místě...

Dlouho se hrálo bez branek, až v 88. minutě rozhodl domácí Benjamin Nivet a odstartoval - konečně! - vítězné oslavy svého týmu. Pro favorita z Marseille jde přitom o příliš krutý výsledek, neboť zápasu jasně dominoval a místy se dostával do drtivého tlaku. Jenže nedokázal být efektivní, zatímco domácí ano - a tak už před Nivetovým gólem z ojedinělého úniku trefili břevno.

A jako by té smůly pro hosty nebylo málo, Nivet si v gólové situaci zřejmě pomohl lokty - jen pár vteřin před tím, než uklidil zatoulaný míč do brány. Marseille mohlo navíc ještě vyrovnat, ale rozhodčí Rémyho branku z 90. minuty neuznali kvůli ofsajdu. Nutno dodat, že správně.

Od samého začátku bylo jasné, který z brankářů bude dnes ten zaměstnanější. Yohann Thuram-Ulien v domácí kleci poprvé zasahoval už po třech minutách proti přímáku Cheyroua, o chvíli později potom pálil z první Amalfitano. Obrovským oslabením favorita však bylo zranění André-Pierre Gignaca; elitní kanonýr si zlomil jednu z kostí v chodidle.

To Marseille otřáslo, ale útočilo nadále. Po necelé půlhodině hry vyzval Amalfitano ke skórování Gignacova náhradníka Rémyho, který mířil vedle. Obranný zámek Troyes pak nepovolil až do poločasové pauzy, ale krátce po ní se Thuram-Ulien musel vyznamenat proti Valbuenovi.

Troyes se do první šance dostalo až v 55. minutě a Mandanda mohl být hodně rád, že Nivetovu hlavičku po Darbionově rohu zastavila jeho branková konstrukce. Na druhé straně zahodil skvělou příležitost Rémy, když úplně sám na zadní tyči hlavičkoval po Ayewově rohu příliš nízko a míč se odrazil nad břevno.

V posledních 10 minutách už Marseille hrálo prakticky vabank a Rémy se neúspěšně dožadoval penalty po zákroku Mathieu Sauniera. Thuram-Ulien následně zlikvidoval Kaborého halfvolej, a to byl konec nadějím hostujícího celku - krátce poté totiž Nivet fauloval možná i za žlutou kartu, ale rozhodčí byl benevolentní a zkušený forvard tak mohl dorážet Marcosovu hlavičku, kterou Mandanda pouze vyrazil před sebe - 1:0.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ubohost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele