30. kolo
30.03.2013 17:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

ES Troyes - AS Saint-Étienne 2:2

Nic neřešící remízou 2:2 skončil souboj mezi sestupem ohroženým Troyes a pohárovým aspirantem ze Saint-Étienne. Hosté přitom dvakrát vedli, ale nováček dokázal vždy vyrovnat.

Letošní rok se na zelené straně řeky Rhony nese ve znamení jednoho jména - Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonský šutér patří k nejlepším hráčům celé ligy a opět to potvrdil i dnes, když po pouhých osmi minutách posunul svůj tým už sedmáctou brankou sezony do vedení. Autorem původní střely byl záložník Josuha Guilavogui; s tou si brankář Yohann Thuram-Ulien ještě poradil, Aubameyangovu dorážku však už zkrotit nedokázal.

Troyes však v poslední době našlo formu, z posledních devíti utkání prohrálo pouze jednou, a rozhodně se nenechalo poddat lacino. Ve 25. minutě tak přišlo vyrovnání - dobrý centr tuniského ofenzivního univerzála Fabiena Camuse převzal na pravé straně Julien Faussurier, který z ostrého úhlu propálil Stéphane Ruffiera.

Reakce ASSE na sebe nenechala dlouho čekat - pouhých šest minut po vyrovnání byl favorit opět o krok vpřed. Prosadil se robustní brazilský forvard Brandao, kterému vynikajícím centrem z levého křídla nabil Jonathan Brison; bývalému útočníkovi Marseille tak stačilo pouze nastavit hlavu. Šlo o jeho jubilejní desátou branku sezony.

Diváci se v první půli rozhodně nenudili - oba týmy evidentně vyběhly na hřiště s myšlenkou hrát ofenzivní fotbal, a Ruffier musel být zakrátko ve střehu proti nebezpečné levačce Corentina Jeana. Teprve sedmnáctiletý talent ukázal svůj potenciál, když se do střelecké pozice propracoval přes zkušeného kapitána hostí Loïce Perrina.

Troyes však nemuselo litovat dlouho; sedm minut před přestávkou bylo opět vyrovnáno, a autorem branky byl kdo jiný než největší ofenzivní hvězda týmu, protřelý mazák Benjamin Nivet. Eloge Enza Yamissi unikl po levém křídle a posadil míč na hlavu už šestatřicetiletého playmakera, pro nějž šlo o devátý zásah v probíhající sezoně.

Ve druhé půli tempo trochu opadlo a skóre se už nezměnilo. Brandao s Aubameyangem se hned ze začátku dostali do slibných situací, avšak obraz hry ASSE pookřál až s příchodem kreativního Renauda Cohadeho, který okamžitě vyslal do šance Aubameyanga, jehož střela mířila mimo.

Další střídající borec, Romain Hamouma, pak po hodině hry zahodil největší šanci druhého poločasu - jeho volej po Brisonově přihrávce sice měl jasně gólové parametry, ale Thuram-Ulien se zaskvěl famózním zákrokem. Konečná plichta 2:2 tak příliš nepomohla ani jednomu ze soupeřů - ztráta Troyes na sedmnáctou pozici činí čtyři body, Les Verts zase zmeškali příležitost posunout se (alespoň dočasně) na třetí příčku, zajišťující Ligu mistrů.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

padnu aspon 3 goly

Reagovat
tlaci

pochybuji St. Etienne nejlepší obrana v lize 0:1, 0:2 tip

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

remiza jak vysita

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele