3. kolo
25.08.2012 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Nancy v oslabení podlehlo Toulouse 0:1

Souboj mezi dvěma černými koni soutěže nakonec ovládlo Toulouse. Vítězství 1:0 zajistil fialovým svou první brankou v sezoně defenzivní záložník Moussa Sissoko, Nancy tak z domácího duelu odchází s prázdnou.

Oba celky vstoupily do nového ročníku takřka totožně. Jak Nancy pod trenérem Jeanem Fernandezem, tak i Toulouse v čele s koučem Alainem Casanovou vybojovalo z úvodních dvou kol čtyři body. Zatímco první jmenovaný celek si nejdříve poradil s Brestem a následně remizoval s Lille, Le Tef’ začalo dělbou bodů s obhájcem titulu z Montpellier a pokračovalo výhrou nad silným Saint-Étienne.

A ve vítězném trendu pokračovalo i dnes. Po jedenácti minutách hry se totiž prosadil Moussa Sissoko a zajistil svému týmu nejtěsnější možné vítězství. Sedm bodů v toulouské kolonce pak ještě "pojistil" červenou kartou v 48. minutě domácí obránce André Luiz.

Hosté se přitom ujali vedení ze svého prvního vážnějšího útoku. Ve středu pole získal ztracený balon Moussa Sissoko, párkrát si narazil se svým parťákem ze záložní řady Danielem Braatenem a střelou z první překonal překvapeného Guye N’Dy Assembého - 0:1.

Nancy se však mohlo ještě v prvním poločase dočkat vyrovnávací branky. Po 24 minutách hry zahrával rohový kop Thomas Mangani a balon poslal přímo na hlavu vysokého Salifa Saného. Hlavička téměř dvoumetrového hráče ale nakonec dopadla do náruče připraveného gólmana Aliho Ahamady.

Šance Nancy na úspěch výrazně klesly ve 48. minutě, kdy byl za nebezpečný zákrok na Cheikha M’Bengueho okamžitě vyloučen stoper André Luiz. Hosté mohli svou převahu využít již v minutě 57., to přímý kop zahrával Francois Sirieix. N’Dy Assembé ale jeho pokus tentokrát kryl.

ASNL se však v oslabení nevzdávalo a kontrovalo dobrou příležitostí Jeffa Louise. Jeho hlavičku však pohotovým zákrokem opět likvidoval jistý Ahamada. Taktovku však drželo v rukou Toulouse, po hodině hry to dokázalo dalšími dvěma skvělými šancemi. Nejdříve Braaten překonal několik soupeřových obránců, nakonec však jeho přízemní střela na N’Dy Assembého nestačila, a následně kamerunský gólman přelstil i pálícího Francka Tabanoua.

Nakonec se Nancy téměř dočkalo vyrovnání. Navzdory všem odhadům a dohadům se v 73. minutě v dobré pozici objevil Lossemy Karaboué, nicméně jeho tvrdá rána narazila na skvěle chytajícího Aliho Ahamadu, jenž vytasil jeden ze svých excelentních zákroků, a udržel tak pro svůj tým vítězství 1:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele