1. kolo
11.08.2012 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Stade Brestois 1:0

ASNL vstoupilo do nového ročníku Ligue 1 vítězstvím po gólu za minutu dvanáct. Přesněji řečeno už tři minuty po dvanácté, kdy vyvolal extázi v hledišti Yohan Mollo. Brest, který loni ztratil na svého protivníka v konečné tabulce čtyři body, tak nezačal sezónu pod novým lodivodem dle svých představ.

Přitom nechybělo mnoho a skóre se mohlo měnit po pěti minutách. Jen kdyby Sébastien Puygrenier využil přesného centru z přímého kopu od Molla k přesnější hlavičce. V opatrném utkání se na další výraznější šanci čekalo půlhodinku. Pas na vápno, který spadl mezi Luize a Puygreniera, přesto dokázal Benschop slušně vypálit, Assembého však nepřekonal.

Stále jasněji šlo vidět, že ke třem bodům tíhne především Les Chardons a hned pozměně stran se opět ozýval Mollo, když bez jakéhokoliv odporu vstoupil do pokutového území soupeře a technickou ranou zpoza obránců zkoušel připravenost Thébauxe.

Nejvýraznější muž zápasu ztroskotal na brankáři hostí za pár okamžiků znovu, když se přesunul na střed hřiště a přízemní ranou z třiadvaceti metrů nechal opět Thébauxe vyniknout. Následný roh odvrátila obrana hostí před vápno pouze k Manganimu, jehož pohotový pokus skončil na dalším výborném zákroku brankáře Brestu.

S trochou štěstí se v 70. minutě dostal centr od Moukandja až ke Karabouému, který pálil nadějně k vzdálenější tyči, bezmocný Thébaux však zasahovat nemusel. Následně ho důstojně zastal Bruno Grougi, který na brankové čáře hlídal při rohovém kopu u levé tyče a dokázal tak odvrátit povedenou hlavičku Saného.

Zlom tak přišel tři minuty po konci řádné hrací doby. Yohan Mollo rozehrával přímý kop sice necelé dva metry od šestnáctky, ovšem úhel dovoloval jedině centr. Aspoň to si tedy musel myslet do té doby výborný Thébaux, když nikterak divokou střelu neudržel v rukavicích a sám pak nasměroval balón do sítě.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Brest je král na remízy věřím že tento rok jich zase bude požehnaně a nejinak by mohli i začít ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci bud vstreli gol a vyhraji,nebo gol nepadne a bude remiza .....muj tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele