4. kolo
01.09.2012 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Ajaccio doma znovu kralovalo, porazilo Évian

Souboj dvou loňských nováčků vyzněl jednoznačně pro Ajaccio. Korsický celek znovu potvrdil, že na domácí půdě není k poražení, což bylo tentokrát připomenuto Évianu.

Tomu se vstup do letošní sezony příliš nedaří, z úvodních čtyř zápasů vybojoval jediný bod; a i kvůli tomu angažoval zkušeného českého defenzivního záložník Davida Jarolíma. Ten však dnešní zápas sledoval pouze z tribuny. To Ajaccio si po Nice na domácí půdě poradilo i s Évianem a i díky remíze s Paris SG se dokonce vyšplhalo na sedmou pozici.

Úvodní příležitost měli domácí borci. Již v samém úvodu zápasu prokázal svou kvalitu Johann Cavalli, jenž skvělou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Eduarda. Ten však z voleje pálil mimo.

Ajaccio se však záhy branky dočkalo. Po dvaceti minutách hry se prosadil Carl Medjani. Alžírského obránce na zadní tyči svým centrem z rohového kopu oslovil opět Johann Cavalli, nicméně reprezentant africké země si s nabídnutou příležitostí poradil lépe než Eduardo a hlavičkou překonal jak gólmana Laquaita, tak i na čáře stojícího Sorlina - 1:0.

Cavalli se následně dokonce mohl sám zapsat mezi střelce dnešního zápasu. Přihrávkou ho k tomu oslovil Samuel Bouhours, avšak francouzský záložník svou tvrdou ránu levačkou poslal volejem pouze těsně mimo branku. Jeho moment přišel až ve 41. minutě, a o tak povedenou akci se tentokrát nejednalo. Johann Cavalli totiž jednoduše doklepl míč do sítě poté, co brankář Laquait pouze vyrazil ránu Sigamary Diarry před sebe - 2:0.

Évian se do utkání potřeboval dostat zpět ve druhém poločase - a jeho první příležitost spadla na kopečky Cédrica Barbosy. S jeho přímým kopem si však defenziva soupeře poradila. Z podobné situace se do zakončení dostal Olivier Sorlin, na jeho pokus však tentokrát stačil připravený Guillermo Ochoa.

Mexický brankář musel zasahovat i o pár minut později, tentokrát proti střele Sabera Khelify, jemuž do dobré pozice nahrál Barbosa. Avšak Ochoa jeho ránu zkraje pokutového území kryl. Snažení Évianu však jako by utnul hodinový gong - po šedesáté minutě to byli opět pouze domácí, kteří se drali do zakončení. A téměř se ještě dočkali navýšení náskoku, po pohledné kombinaci však Diarrovu ránu z dvaceti metrů kryl Laquait a zápas tak skončil "pouze" 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Kongo

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co,zvedne Jarolim prapor Evianu ,nebo dalsi smyk Na Korsice to bude vostry ,dam 0:0

Reagovat
Veselac

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele