15. kolo
26.11.2011 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Toulouse porazilo neškodné Valenciennes 2:0

Toulouse pokračuje v ataku na evropské poháry. Po vítězství 2:0 nad Valenciennes se posunulo na páté místo se ztrátou dvou bodů na čtvrté Rennes.

Fialoví si tak po dvou zápasech bez vítězství konečně připsali tři body a v tabulce jim patří již páté místo. Na vedoucí Montpellier nyní ztrácí sedm bodů. Naproti tomu ve Valenciennes skončila tři zápasy dlouhá série bez porážky, po minulém zisku všech bodů proti Auxerre přišlo vystřízlivění a pokles až na sedmnáctou pozici. Na sedmnácté, sestupové místo má pouze brankový náskok.

Poměrně nezáživný zápas se odehrál na Stadium Municipal až do pětadvacáté minuty, kdy se domácí mužstvo ujalo zásluhou Paula Machada vedení. Rychlý protiútok vedl Devaux, ten následně přihrál Machadovi, jenž si našel cestu do pokutového území. Portugalský záložník si poradil se dvěma obránci a následně poslal míč za brankáře Penneteaua - 1:0.

I Valenciennes první gól probral a o dvě minuty později si vypracovali první (a zároveň poslední) šanci v prvním poločase. Přímý kop Gaëla Danice musel likvidovat gólman Ali Ahamada. Na druhé straně se do nebezpečného zakončení dostal Cheikh M’Bengue, tomu ale radost pokazil Penneteau.

Druhý poločas začal podobně jako ten předcházející. Nicméně nuda byla narušena domácí příležitostí po třech odehraných minutách. Didot měl v pokutovém území k zakončení dostatek prostoru i času, záložník Toulouse ale svou střelu levačkou nedokázal usměrnit mezi tři tyče.

Zhruba po hodině hry se fialoví dočkali druhé branky. Tentokrát se jejím autorem stal Antoine Devaux. Šestadvacetiletý záložník převzal míč od Renauda Cohadeho, posunul si ho dopředu a po následné kombinaci Emmanuela Riviera s Moussou Sissokem ho z voleje poslal za bezmocného Penneteaua - 2:0.

Valenciennes bylo v útoku neškodné, a tak to museli být znovu domácí, kteří si vypracovali poslední příležitost v utkání. Emmanuel Riviere se ale své druhé letošní trefy nedočkal, jeho ránu dokázali hostující obránci vykopnout z brankové čáry.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle zapas rozhodne jedne gol,otazkou je ,kdo ho vstrelí priklanim se spis k domacím 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele