19. kolo
21.12.2011 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - Stade Brestois 0:0

Toulouse před vlastními fanoušky nepotvrdilo pohárové ambice a pouze remizovalo s Brestem, který tak pokračuje v útoku na překonání rekordu v počtu nerozhodných výsledků.

Domácí na Stade Municipal utkání ve druhém poločase zcela ovládli, ale nedokázali svou herní převahu vyjádřit gólově. Hosté tak mohou odjíždět domů na sever spokojení, a to i přesto, že jejich čekání na první venkovní výhru stále pokračuje. Tým trenéra Alexe Duponta se tak drží pouhé tři body nad sestupovou zónou.

V prvním poločase to na trávníku ještě vypadalo vyrovnaně. První šanci utkání měli už v šesté minutě Brestois, ale Eden Ben Basat s ní nenaložil zrovna optimálně, když jeho střela z hranice vápna nepřinutila Ahamadu zasahovat. Na druhé straně zahrozil Étienne Capoue, a hrozba to byla pořádná - jeho parádní dělovku po zemi však eliminoval Steeve Elana a Umut Bulut neuspěl ani s dorážkou.

Ve 24. minutě se ke slovu dostal znovu Ben Basat a tentokrát už mladíčka v brance TFC prověřil; Ahamada však dokázal vykopnout míč z brankové čáry do bezpečí. První poločas potom uzavřeli ve fialovém dresu útočící Moussa Sissoko, který přestřelil, a především Cheikh M'Bengue, jenž zakončoval svůj průnik křížnou ranou z dálky, kterou Elana skvěle zlikvidoval.

Po přestávce se Brestois stáhli do defenzivy, což jim nakonec k úspěchu stačilo. Toulouse do svého soupeře bušilo, leč neúspěšně; první šanci měl opět Sissoko, kterého ke skórování vybídl přímým kopem Paulo Machado, ale na pozorného Elanu si domácí hvězda nepřišla.

Sissoko se poté převtělil do role asistenta a vyslal do šance Adriana Regattina, který bránu netrefil. Štěstí zkoušel technickou ránou i Machado, ale hrdina zápasu Steeve Elana byl proti. Portugalský záložník poté zaznamenal i poslední velkou šanci zápasu - obral o míč Johana Martiala a sprintoval k bráně, načež vypálil z dobrých 20 metrů a jeho nebezpečnou střelu musel zachraňovat obránce Ousmane Coulibaly, jenž s velkým štěstím odvrátil míč pouze na tyč, od které se odrazil do bezpečí.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele