4. kolo
28.08.2011 17:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Paris SG získalo cenné body na hřišti Toulouse

Dlouho to vypadalo, že Paris SG v lize znovu klopýtne. Ještě v devadesáté minutě byl stav na stadionu v Toulouse nerozhodný 1:1, hosté z hlavního města Francie ale v poslední minutě dokázali svému soupeři vstřelit dvě branky a v lize vyhráli podruhé v řadě.

Svěřenci Antoina Kombouarého tak vyhráli již čtyřikrát v řadě, v lize našli přemožitele zatím pouze jednou. Druhé vítězství v řadě znamená raketový vzestup tabulkou - a to z třináctého místa až na to třetí. Naopak Toulouse letos prohrálo poprvé a na výhru tak čeká již druhé utkání za sebou. Fialoví ale nadále zůstávají na třetím, děleném místě právě s PSG.

Domácí načali utkání poměrně aktivně a dokonce si připsali první vážnější příležitost. Rána z levačky Paula Machada se kroutila nebezpečně do horního růžku branky, gólman Salvatore Sirigu ale svůj tým zachránil pohotovým zákrokem. Ve 24. minutě byl velice blízko skórování Jérémy Ménez, letní posila hostujícího celku pořádně napálila balon, ten se postupně odrazil od obou tyček, aby nakonec skončil v zámezí.

Z první branky se ale nakonec jako první radovali domácí borci. Na rohový kop Francka Tabanoua si naskočil nejlépe Etienne Capoue, který svou hlavou usměrnil míč do branky, mimo dosah brankáře Sirigua - 1:0.

A Toulouse bylo blízko ještě navýšení náskoku. K nebezpečnému zakončení se dostal tentokrát Tabanou, jeho přízemní střela ale nakonec skončila v Siriguových rukavicích. Paris SG vstoupilo do druhého poločasu úplně vyměněné a brankář Toulouse Ali Ahamada musel likvidovat pokusy Ceary a Meneze.

Nejlépe se ale zakončení vyvedlo v 56. minutě Gameirovi. Nový muž v v pařížském celku si naběhl na přesný pas Javiera Pastoreho a nenápadným postrčením usměrnil balon do branky - 1:1.

A hosté byli jasně lepším celkem. O čtyři minuty zabránilo Nenému ve skórování břevno. Paris SG se ale nakonec vzchopilo tehdy, když už to vypadalo, že zápas skončí smírem. Na další přesný pas Pastoreho si tentokrát naběhl střídající Mevlüt Erdinc, který svou tvrdou ranou pravačkou rozjásal v poslední minutě hlavní město Francie - 1:2.

Hosté se nakonec radovali z ještě jedné branky. A znovu u toho byl aktivní Pastore s Erdincem. Tito dva hráči si několikrát vyměnili míč, až nakonec zakončoval Menez, který volejem z bezprostřední blízkosti nedal Ahamadovi šanci - 1:3.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zkusime divočinu 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

podle me PSG potvrdi silu, musi zacit vyhravat a toulouse si to odnese

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele