34. kolo
27.04.2012 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Toulouse FC - Montpellier HSC 0:1

Montpellier míří za titulem! Dnes dokázal urvat všechny body v těžkém zápase na hřišti Toulouse a jeho náskok před druhým PSG narostl už na pět bodů.

Les Pailladins tak prodloužili svoji sérii neporazitelnosti na Stade Municipal už na 12 zápasů, tentokrát jim k tomu stačila jediná branka Younese Belhandy ze 3. minuty. Pařížané jsou tak pod velkým tlakem, neboť je čeká ještě náročnější utkání na půdě obhajujícího šampiona z Lille, který stále může doufat ve druhé místo. Toulouse naopak zůstává sedmé a pohárové příčky se mu vzdalují.

Nutno říct, že vítězství mohlo být i výraznější: nejlepší střelec soutěže Olivier Giroud zahodil ve druhé půli penaltu. Hostům to však nakonec vadit nemuselo, brzký gól Belhandy ke třem bodům proti bezzubému soupeři stačil.

Bylo to nicméně právě Tefece, kdo zahrozil jako první - už po několika vteřinách hry se do voleje opřela levačka Francka Tabanoua a Jourdren musel vyrážet. Hned z další akce se pak urodil jediný gól zápasu, a Montpellier za něj vděčí fotbalové genialitě Belhandy - marocký playmaker obehrál hned tři bránící hráče a zakončil pravačkou přesně po zemi - 0:1.

Už v 7. minutě mohlo být Toulouse na kolenou, to by ale Marco Estrada, jehož přínos Montpellieru se omezuje víceméně pouze na excelentní přímé kopy, musel svoji devizu využít lépe a netrefit pouze břevno. Toulouse odpovědělo dalekonosnou střelou Regattina, která však žádné nebezpečí neznamenala.

A namlsaný Montpellier pokračoval v tlaku i nadále: Ahamada se musel hodně činit, aby vytlačil chytrý Giroudův lob nad břevno. Na druhé straně si klíčový zákrok přisal Hilton, když odvrátil největší šanci TFC v utkání; Ninkov se probil dopředu a vypálil jedovatou přízemní ránu, kterou Jourdren dokázal pouze vyrazit na kopačky Tabanoua, ale levé křídlo fialových dnes nemělo štěstí - v cestě jeho dorážce stál právě obětavý brazilský stoper.

Po tomto intermezzu se už otěží pevně ujal ve velké pohodě hrající Montpellier. Domácí gólman Ali Ahamada předvedl výborný zákrok proti Giroudově hlavičce z bezprostřední blízkosti.

Dnes to zkrátka nebyl den hostujícího kanonýra. Hattrick zmařených šancí dovršil v 57. minutě, kdy nevyužil zaváhání Tabanoua ve vápně, který hrál rukou (a byl tak vlastně u všeho podstatného, co u jeho týmu stálo za vypíchnutí), a napálil svoji penaltu pouze do připraveného Ahamady.

Ani to však nedovršilo frustrující večer pro mladého forvarda. V 64. minutě se opět blýskl pohotovým zákrokem famózní Ali Ahamada; střelcem byl - hádejte třikrát - Olivier Giroud.

Toulouse mohlo ještě jednou vyrovnat pouhou minutu poté, ale Riviéreho přízemní volej dobře vyrazil Jourdren, a tak všechny body putovaly zaslouženě do oranžovo-modrého tábora.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 Jesli HSC vyhraje, titul bude doma!

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě je ale čeká Lille...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Sotuen

těžký zápas, tipnul bych over 2,5 nebo x

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle je super!Dnes Lille přehraje PSG a náskok HSC bude 5 bodů. MONTPELLIER

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele