2. kolo
13.08.2011 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse si nakonec poradil se vzdorujícím Dijonem

Dijonu se ani ve druhém kole nepodařilo získat body a nováček soutěže zatím zůstává na posledním místě. Toulouse dnes díky zásahům Buluta a Machada z penalty slaví již druhé vítězství v řadě a na svého dnešního soupeře shlíží z naprosto opačného konce tabulky.

Dijon přesto mohl své příznivce potěšit více než v kole minulém, v němž nováček soutěže zůstal deklasován na vlastním hřišti po výsledku 1:5. Úspěšným zlodějem bodů se stalo Rennes. To Toulouse, které se muselo obejít hned bez několika důležitých hráčů základní sestavy, navázalo na minulé vítězství 2:0 nad jiným nováčkem z Ajaccia a po dvou vítězstvích se ujalo vedení v Ligue 1.

Na pravé straně uvolnil v úvodní šanci utkání Paulo Machado svého kolegu ze záložní řady Moussu Sissoka, který si bez větších problémů poradil s bránícím Abdoulayem Méitém, nicméně následně poslal svou střelu těsně vedle branky.

A obránce hostů Méitému se v dnešním utkání příliš nedařilo, jeho špatný odkop totiž málem pramenil v úvodní branku domácích. Jeho nákop zachytil znovu Sissoko, jenž vyslal na branku pohotovou střelu. Tu však dokázal skvělým reflexivním zákrokem zlikvidovat Baptiste Reynet.

Ovšem své šance si dokázal vypracovat také Dijon. Útok vedl autor dosud jediné branky týmu v této sezony: Brice Jovial. Na jeho přesný centr si naskočil Grégory Thil a překvapení bylo málem na světě. Avšak hlavička bývalého hráče Boulogne nakonec skončila těsně mimo branku.

I ve druhém poločase bylo podle předpokladů více vidět Toulouse, kroutivá střela z kopačky Paula Machada poslala v 57. minutě gólmana Reyenta opět na zem, pro dnes ve vynikající formě chytajícího brankáře ale nebyl ani tento nebezpečný pokus přílišným nebezpečím. Strážce hostující svatyně musel posléze hasit další zaváhání ve vlastní obraně, které měl na svědomí kdo jiný než Méité. Ten si málem srazil Sirieuxův centr do vlastní brány, naštěstí pro Dijon ale Reynet dokázal včas zareagovat.

Ani Reyent ale nakonec nedokázal zabránit ve skórování Bulutovi, jenž v 71. minutě převzal přihrávku Sissoka a po zbavení se svého strážce jednoduše zacílil a mohl se radovat ze své první branky v dresu Toulouse - 1:0.

Toulouse nakonec svou výhru pojistilo ještě v 84. minutě. Franck Tabanou byl sražen v pokutovém území a rozhodčí odpískal pokutový kop. K tomu se postavil tradiční exektutor toulouských - Paulo Machado. A ani nyní nezklamal a připsal si již svou druhou trefu v probíhajícím ročníku - 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Take bez prekvapeni ,domaci zvitezi o dva goly TIP 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele