38. kolo
20.05.2012 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Toulouse FC - AC Ajaccio 0:2

Ajaccio si pojistilo záchranu výhrou v Toulouse, které naopak díky mimořádně zkaženému závěru ligy definitivně vyklidilo pohárové příčky a končí až osmé. Hrdinou utkání se stal autor obou branek Johan Cavalli.

Korsičané vybíhali na trávník Stade Municipal pořádně nervózní - ani případná výhra by jim totiž k zachování prvoligové příslušnosti nemusela stačit a spíše se počítalo s tím, že těžké utkání nezvládnou a sestoupí. Pantaloniho tým však ukázal mimořádně bojovného ducha a proti nejlepší defenzivě soutěže zvítězil 2:0.

Klíčem k vítězství byla kromě střelecké formy Cavalliho (třicetiletý záložník vsítil svůj třetí a čtvrtý gól sezony) i neprostupná obrana hostů, proti níž útok Toulouse neměl nárok na úspěch. Pro Tefece jde o hodně špatné zakončení sezony, která přitom dlouho vypadala lepší než ta předchozí, aby se však nakonec šestizápasou sérií bez výhry rozsypala prakticky v tentýž okamžik (a s týmiž následky) jako před rokem.

Domácí přitom museli vyhrát ideálně o hodně branek, chtěli-li ještě urvat kýžené páté místo. Jenže útok, který v posledních pěti utkáních skóroval třikrát, prostě nefunguje a nefungoval ani dnes, když se ve 26. minutě neprosadil Amadou Soukouna a o minutu později Moussa Sissoko. Ve druhém případě byl na místě Guillermo Ochoa, který hvězdného záložníka perfektně vychytal.

To už ovšem hosté vedli. Už ve 20. minutě se totiž dopředu propracoval Fousseini Diawara a nahrával pod sebe, což bylo místo, ke kterému měl nejblíže Cavalli a stačilo mu tak doběhnout do vápna, napřáhnout se a propálit Ahamadu - 0:1.

Utkání s nedostatkem gólových příležitostí pak bylo definitivně rozhodnuto už ve 31. minutě a zbytek se prakticky dohrával - Toulouse opravdu nemělo formu ani mentální sílu na to výsledek otočit. Cavalli opět vtrhl do vápna na stejném místě a vystřelil, tentokrát do pravé strany Ahamadovy brány - 0:2.

Po přestávce se nejblíže gólu dostal v 83. minutě silnou hlavičkou Umut Bulut, ale Ochoa prokázal svoji třídu. O dvě minuty později pak turecký útočník navíc z nevinně vypadající situace nastřelil brankovou konstrukci.

Ajaccio však už veledůležitou výhru bez problémů uhájilo a vyšplhalo se tak na bezpečné, šestnácté místo. Toulouse končí se svěšenými hlavami hluboko ve středu pole.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sotuen

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele