2. kolo
13.08.2011 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - Paris Saint-Germain 1:1

Ani na druhý pokus se svěřencům Antoineho Kombouarého nepodařilo získat všechny tři body. Paris SG tentokrát pouze remizovalo v Rennes. O góly se postaral nejdříve Kévin Gameiro, za domácí v samém závěru vyrovnával Jonathan Pitroipa.

Tým z hlavního města Paříže tak po úvodních dvou zápasech Ligue 1 zůstává bez vítězství, na svém kontě má jediný bod, který ho řadí až do dolní poloviny tabulky. Naproti tomu Rennes může bod proti posílenému soupeři těšit, výběr Frédérica Antonettiho navázal na vítězství 5:1 nad Dijonem z prvního kola a je momentálně na čtvrtém místě.

Hosté si jako první vypracovali závažnější příležitost. V desáté minutě utkání pomohla Christophu Jalletovi při zahrávání přímého kopu i teč, ani to ale nakonec nestačilo na překonání nového muže o brance Rennes, Benoita Costila.

Na druhé straně se pohotovou střelou po přihrávce Romaina Danzeho prezentovala jiná letní posila, Julien Feret. Parádní zákrok o pár minut později vytasil hostující Sirigu, jemuž se skvěle podařilo vytěsnit ránu Jeana-Armela Kany-Biyika, při následné dorážce neuspěl ani Razak Boukari - v cestě stál znovu výborný italský gólman.

Po 34 minutách se do šance dostali znovu hosté z Paříže. Z pravé strany pokutového území pálil poměrně nebezpečně Kévin Gameiro, nicméně jeho střela neznamenala pro Costila větší nebezpečí.

Z kabin se po poločasové pauzy vrátili lépe naladěni domácí borci. Hlavička Victora Huga Montana pořádně protáhla brankáře Sirigua. Po hodině hry to byl ale aktivní Kevin Gameiro, který se objevil nejblíže vstřelení branky - novou akvizici pařížského celku vyslal do samostatného úniku parťák z útoku Guillaume Hoarau, nicméně francouzský reprezentant v zakončení zklamal a nastřelil pouze Costila.

Nakonec se ale Gameiro dočkal, sedmnáct minut před koncem utkání si připsal svou první trefu v letošní sezoně. Bývalý kanonýr Lorientu si naběhl na centr Jérémyho Méneze, který bezpečně usměrnil do sítě - 0:1.

Nakonec ale Paris SG všechny body nezískalo, v 88. minutě jim totiž nevyšla ofsajdová past, do které se měl nachytat Jonathan Pitroipa. Ten ale namísto odpískání ofsajdu mohl pokračovat ve hře a po skvělé přihrávce Stephaneho Dalmata mohl zakončovat tváří v tvář Siriguovi - z blízkosti neminul - 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

PSG neverim,bude jim chvilku trvat ,nez se sehrají. Rennes budou hrat opatrne , TIP 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele