35. kolo
02.05.2012 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Brestois - Toulouse FC 0:0

Toulouse to opět nezvládlo. V Brestu (podle hořkého očekávání) nechalo dva body za remízu 0:0 a je takřka jisté, že poháry mu letos po dobrém průběhu sezony proklouznou mezi prsty. Už potřetí za sebou.

Domácí tím zaznamenali svoji šestnáctou plichtu v ročníku a vyškrábali se tak nad sestupovou zónu, ovšem rozhodně ještě nemají vyhráno. Fanoušci už museli být pořádně nervózní - vždyť z posledních osmi zápasů Brestois sedmkrát prohráli a jednou zvítězili. To je samozřejmě nejdelší letošní série Brestu bez nerozhodného výsledku, leč, nyní už jde o hudbu minulosti.

Nový trenér Corentin Martins tak napravil svoji reputaci po minulém čtyřbrankovém výbuchu v Auxerre. A mohlo být ještě lépe - Bruno Grougi ve druhé půli trestuhodně zahodil penaltu. Na druhé straně se (pokolikáté už?) vytáhl skvělý Steeve Elana.

Že to nebude hezký zápas, bylo jasné už před výkopem. Oba týmy se totiž potýkaly s příšernou formou: o Brestu už řeč byla, Toulouse potom rapidně vyklidilo pozice v boji o Evropskou ligu či dokonce Ligu mistrů čtyřmi porážkami v posledních pěti duelech. Dnes však začali fialoví lépe a dvakrát v úvodu protáhli Elanu, který se však na pokusech Sirieixe a Congrého pouze rozchytal do ideální pohody.

Brest se do první příležitosti dostal až po půlhodině hry, kdy do vápna jako velká voda vtrhl Issam Jemaa a bez váhání vypálil tvrdou ránu, kterou vynikajícím zákrokem zneškodnil Ali Ahamada. O dvě minuty později si domácí podobnou situaci zopakovali: tentokrát mohl skórovat Benoit Lesoimier, který však v ideální pozici na střelu zvolil přihrávku na Grougiho, a nic se tak nestalo.

Nudné utkání nakonec mohla rozhodnout penaltová situace. Běžela už 70. minuta, kdy Cheikh M'Bengue zahrál ve vápně rukou a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Grougi, zkušený exekutor, rozběhl se, napřáhl pravačkou a - přestřelil.

Toulouse si pak v závěru utkání vyvinulo poměrně slušný tlak, ale Elana v domácí bráně byl bezchybný. Nejprve v 73. minutě zlikvidoval hlavičku Ben Yeddera a o tři minuty později skvěle vlétl do stříleného centru Daniela Braatena z pravého křídla.

A když pak brankář Brestu ještě reflexivně vyrazil hlavičku Riviéreho z blízké vzdálenosti, a Capoué se v poslední šanci zápasu nedokázal trefit mezi tři tyče, bylo rozhodnuto: Toulouse si na dlouhou cestu domů na jih odváží neuspokojivý, ač v kontextu okolností šťastný, bod.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele