25. kolo
26.02.2012 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Brestois - Olympique Marseille 1:0

Překvapivý výsledek se zrodil na Stade Francis Le-Blé, kde domácí Brest udolal nejtěsnějším rozdílem favorizované Marseille.

Deschampsův výběr ve druhé půli hodně tlačil, ale pozorná defenziva Brestois náskok uhájila a Alex Dupont tak může být šťastný za výrazně vylepšenou pozici v boji o záchranu. Ne že by přitom šlo o až tak šokující výsledek - Phocéens nedokázali na severu Francie vyhrát ani v jednom z dosavadních osmi pokusů - jenže forma hovořila jednoznačně právě pro ně, neboť Brest do utkání vstupoval se čtyřzápasovou sérií bez vítězství.

Domácí dali na začátku utkání najevo, že se jim z marseilleského středečního úspěchu (porážka Interu Milán v osmifinále Ligy mistrů) rozhodně nerozklepaly kolena, a Abel Khaled obehrál hned tři obránce hvězdného celku, načež vyprášil Mandandovy rukavice. A v 16. minutě daroval další šanci bojovnému Brestu nejistý N'Koulou, který v podstatě naservíroval míč Lesoimierovi a jeho levačka po pěkném zpracování prověřila Mandandu podruhé.

Tyto zahozené šance však Dupontův celek mrzet nemusely, protože už o minutu později šel do vedení. K zahrávání rohového kopu se postavil Bruno Grougi a na jeho nadýchaný centr vyskočil nejvýše pravý bek Paul Baysse, jehož hlavička nedala reprezentačnímu gólmanovi v brance Ohéme mnoho šancí - 1:0.

Marseille se poprvé osmělilo až ve 31. minutě díky Jordanu Ayewovi, ale byla z toho pořádná gólovka - centr mladého ghanského forvarda převzal Brandao a propálil Elanu, ale včas se stihl vrátit Omar Daf, který uklidil míč do bezpečí.

Druhá polovina už patřila Marseille, které dominovalo v držení míče a začalo obléhat Elanovu bránu. To se jim však málem nevyplatilo v 55. minutě, neboť do okénka v obraně vtrhnul Dialo Guidiléyé a nebýt dalšího pohotového zákroku Mandandy, mohlo být úplně hotovo.

Pak už se ale ke slovu dostal Elana a musel čelit velkému náporu hostů. Nejprve s vypětím sil vytlačil Fanniho ránu na tyč, a poté si poradil i s Cheyrouovou dorážkou. Dalším "pánem na holení" pak byl André Ayew, který hlavičkou orazítkovat pouze tyč, a znovu zahrozil v 79. minutě, kdy ho zastavil pozorný Elana.

Marseille sice tlačilo a ovládalo hru, ale nebylo schopné skórovat, ani si vytvořit efektivní, souvislý tlak s velkým množstvím gólových šancí. A spoléhání pouze na náhodné okamžiky, jako nebezpečný Valbuenův přímý kop z nastaveného času, na který si naskočil Ayew a Elana musel předvést vynikající (a nejdůležitější) reflexní zákrok, se ukázalo jako nedostačující.

Úplně poslední akcí zápasu byla hlavička Fanniho z následujícího rohového kopu, kteoru z brankové čáry odklidil Eden Ben Basat. Brest se tedy ubránil až do finálního hvizdu.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tolik golu na Brestu urcite nepadne

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Marseille musi v lize protrhnout serii bez vitezstvi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele