31. kolo
07.04.2012 19:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Stade Brestois - Lille OSC 3:1

Šance Lille na obhajobu mistrovského titulu dostaly možná fatální ránu poté, co obhájce trofeje nedokázal urvat ani jediný bod na půdě Brestu a překvapivě prohrál 1:3.

Výsledek je o to nečekanější, že se mezi sebou utkaly nejproduktivnější ofenziva s tou vůbec nejimpotentnější - samozřejmě v opačném sledu, než by indikoval závěrečný výsledek. Domácí se věhlasného soupeře nezalekly a od začátku Dogy pořádně zatlačily, z čehož pramenily dva rychle po sobě jdoucí góly, jejichž autory byli Omar Daf a z penalty pojišťující Bruno Grougi.

Dimitri Payet vykřesal pro hosty naději ve 27. minutě, ale když se sedm minut po přestávce vůbec poprvé v prvoligové kariéře trefil mladý útočník Alexandre Alphonse, bylo rozhodnuto. Veškeré šance Lillois definitivně zhasly 22 minut před závěrečným hvizdem, když byl vyloučen brazilský forvard Túlio De Melo; pro hosty to znamená ukončení jejich třízápasové vítězné série a díky výhře Montpellieru i navýšení ztráty na vedoucí pozici na 9 bodů.

Hosté byli jasným favoritem - jak bylo řečeno, vyhráli třikrát za sebou, zatímco Brest naopak čtyřikrát v řadě prohrál. Byli to však Brestois, kdo šel poměrně brzy do vedení. Centr Benoïta Lesoimiera do vápna ještě odstínil Joe Cole, avšak míč propadl pouze ke kopačkám Omara Dafa a senegalský veterán tak mohl pohodlně vsítit svůj první gól v L1 po neuvěřitelných 15 letech - 1:0.

A domácí pokračovali v tlaku: Alphonseho pokus ještě perfektně vychytal Mickaël Landreau, ale proti penaltě byl již hostující gólman bezmocný. Franck Béria zahrál v pokutovém území rukou, míč si na puntík postavil Bruno Grougi a nezaváhal - 2:0. Pro Brest to bylo poprvé po 15 zápasech, kdy dokázali skórovat v jednom utkání dvakrát!

I přes strašidelný start do zápasu se však Garciův tým dokázal zvednout. Dimitri Payet sice napoprvé tváří v tvář Elanovi ještě neuspěl, ale napodruhé už přesnou střelou k tyči perfektní centr Benoïta Pedrettiho zužitkoval - 2:1.

Lille spoléhalo zejména na ve skvělé formě hrající klenot Edena Hazarda, a po korigujícím gólu to vypadalo, že se favorit nadechuje k obratu. Jejich dominance na hřišti však byla proti pozorné obraně Brestois neefektivní, a tak to byli nakonec domácí, kdo pojistil vedení - po hloupé ztrátě Lille ve středu hřiště se rychlým brejkem dostali až před bránu, Grougi vyslal do úniku Alphonseho a ten vsítil svoji první branku v L1 se zkušeností mazáka - 3:1.

Lille se ještě pokusilo s výsledkem něco udělat, ale Steeve Elana byl proti - spolehlivý gólman SB29 zlikvidoval jak šanci De Mela, tak i Payeta po Hazardově přímém kopu. Rostoucí tlak Dog však byl utnut vyloučením De Mela, a to byl prakticky konec zápasu - střídající Nolan Roux, bývalá hvězda Brestu, se sice ještě snažil proti svému ex-klubu vytáhnout, ale domácí už si výtečný výsledek pohlídali až do konce.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Brestu uz se nedari ani doma... 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 ...bude to tesne, ale o titul bojujuce Lille vyhra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele