23. kolo
11.02.2012 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Brestois - Dijon FCO 1:1

Nepříliš překvapivým výsledkem - remízou - skončilo záchranářské utkání mezi Brestem a Dijonem.

Hosté ještě těsně před koncem nejtěsnějším způsobem vedli, ale Brestois nakonec potvrdili svoji pověst remízového krále a gólem v závěru utkání ustanovili konečné skóre na 1:1. Domácí přitom dohrávali v deseti...

Je nutno říci, že hosté v první půli, která změnu skóre nepřinesla, byli lepším týmem. Nakonec si museli počkat až do 75. minuty na Kakutův vedoucí gól; Issam Jemaa, útočník hostující v Brestu z Auxerre, byl následně vyloučen, ale hlavička Santiaga Gentilettiho z nastaveného času nakonec znamenala dělbu bodů.

Dijon, jak už bylo řečeno výše, začal utkání lépe. Zdaleka nejlepší hráč sezony DFCO Benjamin Corgnet byl blízko otevření skóre, ale jeho pokus dobře odvrátil bránící Paul Baysse. Šanci Grégoryho Thila potom pohotově zneškodil brestský brankář Steeve Elana.

SB29 se pokusilo odpovědět střelou Alexandra Alphonseho, ale v bráně nováčka stál bezchybný Reynet. Brankář, který ještě loni chytal pouze třetí ligu a nakonec se přes zraněnou oporu Padovaniho propracoval až v neohroženou jedničku DFCO, jeho pokus bravurně zneškodnil; další šanci domácích, kterou měl na svědomí Gentiletti, pak odvrátil obránce Abdoulaye Méïté.

A druhá půle pokračovala v přehlídce příležitostí i nadále. Nejprve Corgnet vyslal do šance Thila, který sice překonal Elanu, ale toho nakonec dokázal nahradit Jonathan Zebina. Potom se ke slovu opět dostal i sám gólman Brestu, který zkazil Thilovi gólovou radost podruhé. Následně se poprvé předvedl i Gaël Kakuta; mladičký forvard, který v klubu nově hostuje z Chelsea, vyslal na Elanovu bránu levačkou famózní volej, který se však opřel pouze do tyče.

Akcie Brestu se pokoušeli zvednout Thomas Guérbert, který pálil mimo, a Romain Poyet, jehož volej se mezi tři tyče rovněž nevešel. Na akce bohaté utkání však první změnu skóre zaznamenalo až čtvrt hodiny před koncem: Kakuta převzal míč, přehnal se přes Bruna Grougiho a propálil Elanu z rohu pokutového území - 0:1.

S Brestois to začalo vypadat tragicky poté, co byl po druhé žluté kartě za protesty vyloučen Jemaa; tuniský forvard, který se teprve nedávno vrátil z neúspěšného APN, tak svůj debut v novém dresu zakončil hodně neslavně. Nakonec však domácí přece jen vyrovnávacího gólu, i když trochu nezaslouženého, dosáhli - Bruno Grougi napravil svou chybu před inkasováním dobře rozehraným přímým kopem, který našel Gentilettiho hlavu, jež nasměrovala míč do vrchního rohu Reynetovy klece - 1:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele