26. kolo
04.03.2012 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SM Caen - Stade Brestois 0:0

V nepříliš záživném utkání mezi zachraňujícími se Caen a Brestem můžou být nakonec o něco spokojenější hosté - remíza 0:0 je zase o něco více posouvá bezpečí L1 pro příští sezonu.

Pro normandský klub jde už o neuvěřitelný 15. nerozhodný výsledek v pouhých 26 zápasech. Brestois jsou mimochodem stále jediným týmem ligy, který doteď nedokázal zvítězit na venkovním hřišti - zato remizoval už posedmé. Skvrnou na jinak dobrém podvečeru je tak červená karta pro Jonathana Zebinu, zkušeného stopera, který letos fantasticky řídí tradičně pozornou obranu týmu.

Vyrovnané utkání nabídlo první zajímavou situaci po pouhých třech minutách: k úvodnímu přímému kopu zápasu se postavil caenský Grégory Proment a jeho centr našel hlavičku Thomase Heurtauxe, který pálil těsně vedle. Brest odpověděl šancí Benoita Lesoimiera, který dřív sám za Caen hrával - agilní záložník překonal svého strážce a z pravého křídla centroval před bránu, kde číhal Bruno Grougi. Aléxis Thébaux v hostující bráně byl však pozorný.

Ve 33. minutě se ke slovu opět dostala spolupráce připravující Lesomier - zakončující Grougi, leč opět neúspěšně. První poločas tak mohlo gólem uzavřít Caen - to by ale musel být Hamouma přesnější. Pravé křídlo červenomodrých sice zpracovalo Seubeho nahrávku, ale následný průnik do středu a rána levačkou na bližší tyč byly z nepřesných.

Romain Hamouma mohl své zaváhání odčinit ve 47. minutě - nestalo se tak, proti byl brestský gólman Steeve Elana. Aktivitu domácích demonstroval i v posledních týdnech dobře hrající Livio Nabab, který se dostal do vůbec největší šance celého zápasu; v 64. minutě pronikl hostující obranou, převzal centr z hloubi pole a ocitl se tváří v tvář Elanovi, který však zůstal chladnokrevný a záložníkův střelecký pokus zneškodnil.

Steeve Elana však měl v roli "muže zápasu" velkou konkurenci - Lesoimiera. Kreativní středopolař se mohl stát hrdinou, kdyby lépe zakončil úžasnou individuální akci - povedlo se mu sice prodriblovat přes bránící duo Raineau - Seube, ale následná rána, ač na ni Thébaux nedosáhl, se jen těsně prokutálela vedle pravé tyče.

Poslední zaznamenáníhodnou příležitost měli opět domácí - Frédéric Bulot se zbavil bránícího Baysseho a zleva nacentroval na Nababa, který stál na penaltě, ale jeho levačka neuspěla ani podruhé. A Livio Nabab byl i u závěrečné "akce" zápasu - právě jeho totiž sestřelil Zebinův loket. Ani oslabení o klíčového obránce hostů však už nemohlo s nejnudnějším možným výsledkem nic udělat.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele