7. kolo
21.09.2011 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SM Caen - Olympique Lyon 1:0

Možná trochu nečekaně připravilo Lyonu první porážku v sezoně právě Caen. Nervózní zápas okořeněný dvěma vyloučeními rozhodl proměněnou penaltou domácí Benjamin Nivet. Lyon se tak na prvním místě tabulky příliš neohřál; kromě pronásledovatelů z Montpellieru ho přeskočilo i Rennes a je momentálně třetí, zatímco Caen po čtyřech bídných zápasech opět ukázalo, že je s ním třeba počítat.

Lyon přitom do utkání vstoupil lépe. I v poněkud prapodivné improvizované sestavě dokázal svého soka zatlačit a dostával se i do dobrých příležitostí, jakou byla třeba ta ze 17. minuty, kdy Réveillére z kraje hřiště uvolnil Gomise a ten, vědom si své střelecké formy, příliš neotálel a vyslal na Thébauxe nepříjemnou střelu. Ta sice mladého gólmana překonala, ale na brankové čáře přispěchal na pomoc Thomas Heurtaux, a skóre se tak neměnilo.

A o sedm minut později byli Les Gones ještě blíže. Michel Bastos si postavil míč k přímému kopu z nebezpečné vzdálenosti a jeho parádní střela naneštěstí pro hosty orazítkovala jen tyč. Na tahu tak bylo Caen. A Dumasův tým své šance využil dokonale; Benjamin Nivet, který byl jednoznačně nejvýraznější postavou domácích, prolétl už v nastaveném čase lyonskou obranou jako uragán a zastavovat ho tak musel až Hugo Lloris, bohužel pro lídra však nedovoleně. Následky byly zřejmé - červená karta a penalta, kterou si vzal na starosti sám Nivet a poslal náhradníka Vercoutreho na opačnou stranu - 1:0.

Ve druhé půli se síly na hřišti vyrovnaly. V 62. minutě totiž právě Nivet ošklivě fauloval Gonalonse a po druhé žluté kartě srovnal počet mužů na hřišti na 20; Lyon tak mohl zaútočit alespoň na vyrovnání. Ne že by se Gardeho muži nesnažili, ale jindy propustná obrana Caen dnes fungovala velmi slušně; na Briandův spíše propagační pokus odpověděl stejnou mincí Pierre-Alain Frau, a tak museli diváci na větší vzrušení až do 84. minuty, kdy agilní Michel Bastos vyzkoušel domácího brankáře. Ani teď se brazilskému internacionálovi nepodařilo svůj přímý kop přetavit v branku; tentokrát sice už mířil mezi tři tyče, ale Thébaux jeho pokus skvěle vyrazil. Závěrečná šance na vyrovnání pak favoritovi propadla mezi prsty v nastaveném čase, kdy se po rohu dostal ke střele opět Bastos, ale dnes v souboji s Thébauxem byl zkrátka on ten horší.

Lyon tak přišel o neporazitelnost ve všech soutěžích i průběžné vedení v tabulce a trenér Garde se dost možná přesvědčil o znepokojivě nedostačující šířce svého kádru. Naproti tomu v Caen mají po delší době možnost slavit; pocit vítězství malý klub poznal poprvé od 2. kola.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Allez OL

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle záloha vypadá dost reálně a dost se mi líbí!

Reagovat
smazaný uživatel

Je na čase ,aby Lyon prohral......takze 1

Reagovat
smazaný uživatel

To sa nestane Fofana

Reagovat
smazaný uživatel

myslím ze vyhraje OL .... ak budeme mat trocha stastia v koncovke tak myslim ze aj vyššim rozdielom.

Reagovat
smazaný uživatel

Caen vydre vyhru v nastaveni

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele