37. kolo
13.05.2012 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

PSG porazilo s přehledem Rennes a zajistilo si druhou pozici

Pařížané i přes jasné vítězství 3:0 nad Rennes nemají před posledním kolem, ve kterém se střetnou s Lorientem, mají k zisku titulu poměrně daleko. Montpellier totiž zvítězil nad Lille 1:0 díky gólu ve čtvrté minutě nastavení a domácí na něj stále ztrácejí tři body. Alespoň může mužstvo Carla Ancelottiho těšit fakt, že si se stoprocentní jistotu příští sezónu zahraje Ligu mistrů.

Šance na zisk prvního místo je matematicky stále reálná, ale není moc pravděpodobná. MSHC zajíždí v posledním kole do Auxerre, které se po porážce v Marseille stalo prvním sestupujícím, a tam by muselo prohrát, aby PSG přenechalo titul. Samozřejmě za předpokladu, že by klub z hlavního města zvítězil v Lorientu. Oba soupeři mají nyní shodné skóre +33, které o pořadí v tabulce rozhoduje.

Alespoň jednoho pozitiva si můžou Ancelottiho hoši užívat. Nepříjemně dotírající třetí Lille po prohře v Montpellieru již nemůže usilovat o druhou pozici, a tak hlavní cíl, který si PSG vytyčilo před touto sezónou, tedy hrát Ligu mistrů, je splněn. Druhou příčku, která zaručuje přímý postup do milionářské soutěže, mu už zkrátka nikdo nesebere.

Jeden z nejlepších výkonů této sezóny proti Rennes předvedl brazilský záložník a autor hattricku Nene. Hosté mimochodem po třetí porážce v řadě spadli až na sedmé místo, stále však mohou o pátou příčku zaručující Evropskou ligu v posledním kole zabojovat. Tu nyní drží aktuálně Bordeaux, na které ztrácí před posledním soubojem s Dijonem jeden bod.

Už po deseti minutách hry začal Nene kouzlit. Vyrobil přihrávku pro Méneze, který se zbavil obránce Apama a vystřelil, nicméně gólman Costil jeho pokus fantasticky vyrazil kolem tyče do zámezí. Ti samí hráči zaspolupracovali i ve 29. minutě, finální střela Méneze však tentokráte zamířila jen vedle. Následně se do šance dostal také hostující Hadži, ale neuspěl.

Ve druhém poločase se Nene již gólově prosadil, poprvé ve 47. minutě. Ménez vběhl do vápna, zleva přihrál na volného Neneho, který se z vyložené pozice nemýlil. O jedenáct minut později Nene skóroval podruhé, když střelu z přímého kopu zakroutil přes zeď přesně mezi tři tyče. V 65. minutě zasadil definitivní úder z penalty.

Kana-Biyik fauloval v šestnáctce pronikajícího Méneze a jeden z nejlepších exekutorů pokutových kopů se znovu nemýlil. Costila poslal na druhou stranu a v pohodě zacílil. Nene se tak mimochodem gólově dotáhl na dosud nejlepšího střelce ligy Girouda z Montpellieru, se kterým má nyní shodný počet jednadvaceti gólů. V 76. minutě mohl ještě skórovat Ménez, ale trefil jenom tyčku.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele