5. kolo
11.09.2011 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Stade Brestois 1:0

Branka Javiera Pastoreho, letní posily PSG za více než čtyřicet miliónů euro, rozhodla zhruba dvacet minut před koncem o nejtěsnějším skalpu 1:0 nad Brestem. Svěřenci trenéra Kombouarého jsou tak po třech vítězství v řadě v kontaktu s čelem tabulky. SB29 naopak utrpěl svou první porážku sezóny a je šestnáctý.

Hosté se favorita utkání v žádném případě nezalekli a v první dvacetiminutovce mu dávali zabrat. Roux našel po rychlém protiútoku Poyeta těsně za vápnem, ten vyslal pěkný přízemní pokus směrem na bránu, který ovšem dokázal polapit brankář Sirigu. O čtyři minuty později zahrozil na druhé straně Pastore, jeho ránu mu naopak polapil brestský gólman Elana.

Poté se do větší šance zase dostal SB29, Poyetův pas však dokázal těsně předtím, než by si na něj naběhl Lesomier, polapit Sirigu. Přesto se Lesoimer ke střelbě dostal o pár chvil později, jenže Sirigu s jeho ránou neměl moc problémů. Málem se také prosadil Ben Basat po centru Rouxe, avšak z dobré pozice minul bránu.

Takové menší varování dal Pastore soupeři, který si toho v Parku princů celkem hodně dovoloval, těsně před přestávkou, jakmile společně se třemi spoluhráči založil dobrý útok, který však skončil nepřesnou střelou Bodmera. PSG se jinak muselo ve druhém poločase výrazně zlepšit, aby Brest vůbec dostal aspoň pod nějaký tlak.

V 50. minutě stále aktivní Pastore uvolnil hezky Gameira, ten ovšem přesnou mušku neměl, ani Tiéného centr žádný z Pařížanů do branky nedotlačil. Až si slovo vzal v 68. minutě Pastore. Menez se hezky prokličkoval do vápna, předal míč argentinskému útočníkovi, jenž pěkným obloučkem rozhodl o domácím vítězství.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

ze penize nejsou vse se ukaze v Parizi

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele