31. kolo
08.04.2012 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain přehrálo Marseille a je znovu první

Paris Saint-Germain odpovědělo na hozenou rukavici Montpellier a v nepřímém souboji o titul srovnalo s méně slavným klubem krok. Stejným výsledkem jako souboj Montpellier se Sochaux skončil zápas mezi týmem z hlavního města Francie a volným pádem se propadající Marseille.

Svěřenci Carla Ancelottiho tak po čtyřech kolech bez vítězství konečně zabrali a díky zisku tří bodů se bodově dotáhli na vedoucí Montpellier. Ten má však stále utkání s Marseille k dobru. Právě předloňský šampion dnes navázal na neúspěšný pokus o postup do semifinále Ligy mistrů - v lize nevyhrál již od konce ledna a v tabulce se nadále propadá níž a níž. Od druhé poloviny tabulky ho nyní dělí již jediný bod.

Že se nebude jednat o veselý večer mohla Marseille pocítit již po šesti minutách hry. Po levé straně hřiště se prosmýkl brazilský záložník Nené, přiblížil se dostatečně pokutovému území a pěkným centrem oslovil na vzdálenější tyči Jalleta. Obránce PSG se do míče opřel z voleje, nicméně míč nešťastně tečoval Ayew k lépe postavenému Menezovi, jenž již se zakončením nemohl mít problémy. Jednoduchou střelou poslal míč k levé tyči - 1:0.

Hosté na inkasovanou branku zareagovali pohotově a brzy se ocitli i oni v nebezpečném zakončení. Po přímém kopu Mathieua Valbueny se k nebezpečné hlavičce protlačil Alou Diarra, nicméně gólman Salvatore Sirigu byl pozorný a míč bez větších problémů lapil do své náruče.

O chvíli později pálil zhruba z dvaceti metrů opět aktivní Valbuena - ani při zakončení mu však nepřálo dostatek štěstí. Míč skončil těsně vedle. Další příležitost hostů promarnil Diarra, jehož parádní rána z voleje skončila v zámezí po teči Alexe.

Ve druhé půli to byli opět domácí fotbalisté, kteří měli lepší a aktivnější vstup do poločasu. A opět byl u celé akce špílmachr Nené. Toho v pěkné uličce našel Menez, nicméně souhra těchto dvou hráčů nakonec gólové vyčíslení postrádala. Nejlepší střelec Paris SG totiž tváří v tvář Mandandovi branku Marseille minul.

Po hodině hry je za to potrestal André Ayew. Na rohový kop Césara Azpilicuety si nejlépe naskočil Loic Rémy, jenž prodloužil právě na staršího z bratrů Ayewů a ghanský reprezentant hlavou poslal balon do sítě - 1:1.

Remízový stav však dlouhého trvání neměl, Carlo Ancelotti se z další branky svého týmu mohl radovat o pouhé dvě minuty později. A i tentokrát se síť rozvlnila po rohovém kopu. Ten zahrával Nené, vybral si svým centrem Alexe zápasícího s Diarrou; brazilský stoper však vyskočil o něco výše než jeho francouzský protějšek a domácí mohli znovu slavit - 2:1.

Marseille se tlačila za druhým vyrovnávacím gólem. Střídající Brandao si naskočil na centr Valbueny, avšak Sirigu jeho hlavičku vyrazil. Ze šesti metrů poté nepochopitelně minul Benoit Cheyrou. Nakonec však další branku - ačkoliv dohrávali několik posledních minut v přesile, po druhé žluté kartě byl vyloučen Sissoko - nevstřelili a Paris Saint-Germain tak stále živí reálnou naději na titul.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille uz je pristi rok bez poharu, nemam velky duvod se tady snazit o nejaky heroicky vykon

Reagovat
smazaný uživatel

teoreticky ma este sancu na pohare - maju 2 zapasy k dobru oproti Lyonu na 5.mieste, ak ich vyhraju budu 7 bodov za nimi, a to este je 7 kol do konca ....takze sancu maju ...samozrejme, otazka je ci na to maju, uvidime dnes

Reagovat
smazaný uživatel

... "nemam velky duvod se tady snazit o nejaky heroicky vykon" ...ale mozes sa pokusit

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Sotuen

tu převládne boj o titul PSG 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele