26. kolo
04.03.2012 17:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - AC Ajaccio 4:1

Pařížané se po týdnu opět vrátili do čela tabulky, když využili zaváhání Montpellieru v Dijonu a sami doma smetli dalšího nováčka z Ajaccia.

Toto vítězství má velkou váhu i proto, že nejen Montpellier tento víkend ztrácel - o body přišlo prakticky kompletní čelo tabulky, konkrétně Lille, Lyon, Marseille i Saint-Étienne. Ajaccio se naopak po delší době vrátilo opět do sestupových vod.

Skóre v Parku princů otevíraly drahé předsezonní posily - Pastore a chvíli po něm Menez. Za Korsičany zkorigoval Poulard, ale favorit se do pohodlného dvoubrankového vedení opět dostal v závěru zápasu Hoarauem. Konečnou podobu výsledku, kterým se PSG dostalo o bod před La Paillade, pak dal ještě Nené.

Zápas nakonec podle očekávání ukončil pařížskou sérii tří remíz v řadě, ale první nebezpečnou akci si vytvořilo Ajaccio, konkrétně PSG samo proti vlastní bráně. Samuel Bouhours nacentroval do zóny nikoho, kde ale nešťastně zasáhl Christophe Jallet a málem uklidil míč za záda Sirigua - trefil pouze konstrukci.

A branka se krátce na to otřásla - doslova - i na druhé straně; na vině byl Nené. Prvních 20 minut potom uzavřely dvě velké, leč neúspěšné šance Hoaraua. Paříž se po vlažném začátku dostávala do tempa...

...a už ve 27. minutě se to odrazilo i na skóre. Javier Pastore si v nádherné kombinaci narazil s Blaise Matuidim, vtrhnul do vápna a propálil Guillerma Ochou v bráně hostů - 1:0.

A jen pár vteřin trvalo favoritovi, než svoje vedení zdvojnásobil, a opět u toho byl Pastore a jeho narážečka, tentokrát však s pravděpodobnějšími spoluhráči, než je defenzivní "čistič" Matuidi. Argentinec vyšachoval obranu ACA ve spolupráci s ofenzivními parťáky Neném a Menézem, který následně překonal Fousseiniho Diawaru a vypálil přesně pod víko. Ochoa byl bezmocný - 2:0.

Korsický tým ještě stihl vykřesat naději před poločasovou přestávku a svým gólem do šatny přidělal vrásky na Ancelottiho tváři. Šlo o chybu domácí defenzivy, která nedokázala dostatečně pokrýt a zneškodnit Poularda, dorážejícího po vyražené ráně Fousseini Diawary - 2:1.

A v týmu nováčka mohlo být ještě veseleji - Damien Tibéri měl totiž na kopačce krátce po přestávce vyrovnání, ale nedokázal svoji střelu usměrnit mezi tři tyče. Jinak ale na hřišti vládli domácí Pařížané, kteří se snažili pojistit si vedení uklidňujícím třetím gólem. Ten mohly obstarat jihoamerické hvězdy Pastore s Neném, ale štěstí jim nepřálo - narozdíl od Hoaraua, který tak už v 85. minutě definitivně rozhodl. Robustní útočník dokázal přeloboval vybíhající Ochou - 3:1.

Nastavený čas pak už pouze nabídl pečeť na utkání, které posunulo PSG blíže k titulu. Nené napravil své předchozí střelecké zaváhání, když na zadní tyči zpracoval přesný Chantomeho centr a udělal tečku za zápasem - 4:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to nesmírně těžký, ale třeba nás PSG podcení. Budu se modlit za remízu...1:1!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nás?

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele