5. kolo
10.09.2011 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Stade Rennes 0:1

Na Azurovém pobřeží přestává legrace: tamní chlouba Marseille nevyhrála ani popáté v řadě, naopak zaznamenala druhou porážku za sebou a to neznamená nic jiného než ještě hlubší pád tabulkou. Přestože je stále teprve začátek soutěže, začíná být ztráta Marseille na čelo tabulky pro fanoušky Ohéme nepříjemná..

Marseille bylo přitom v utkání lepší. Svého soupeře přestřílelo v poměru 22:7 (na bránu 8:3) a mělo i větší držení míče. Opět se tak prokázala neschopnost tohoto slavného celku pravdelně skórovat; nedostatek hráčů schopných hrát gól je zkrátka velký problém momentálního l'OM. Zatímco efektivní Rennes se tak posunulo do nejlepší ligové společnosti, Marseille reálně hrozí, že v závislosti na zítřejších výsledcích skončí nakonec po 5. kole na sestupových příčkách..

Obrovský úspěch Antonettiho svěřenců se však netvořil lehce. Marseille totiž začalo lépe a mohlo vést už po šesti minutách, kdy po Cheyrouově volném kopu pálil nebezpečně Rémy, ale ránu zblokoval křídelník Rennes, Razak Boukari. Další šanci měl Rémy po čtvrthodině hry, kdy obehrál jinak spolehlivého Manganeho, ale jeho pokus nedělal brankáři Costilovi větší problémy.

První poločas, ač bezbrankový, diváky zkrátka bavil; Mandanda musel jít pohotově na zem po křížné ráně Boukariho (kterou mu připravil M'Vila); o kýžený 'gól do šatny' se následně pokoušel i Montano, ale bez úspěchu. Poločas tak zůstal bez branek.

A jestliže jsme v předchozím odstavci pochválili Costila, s ohledem na dění v druhém poločase to musíme minimálně třikrát podtrhnout. Marseille totiž svůj tlak stále stupňovala, ale talentovaný strážce branky Rennes ne a ne povolit. Ihned po přestávce předvedla bývalá opora Sedanu dobrý zákrok proti Rémyho voleji, který byl hned po dvou minutách zastíněn výtečným reflexivním zásahem -- Alou Diarra se rozhodl uplatnit své takřka bezchybné hlavčkovací schopnosti, ale hrdna Costl byl proti..

Marseille se zkrátka opravdu snažilo, zejména ve druhé půli, kdy Rennes jenom bránilo. Své štěstí zkoušeli například opět Rémy nebo Valbuena, nicméně Rennes opět jednou ukázalo svoji fenomenální schopnost taktické organizace. Antonettimu tak prakticky stačilo jediné: vystřídat Razaka Boukariho za Jirese Kembo-Ekoka. Nutno ovšem podotknout, že vítězný gól nebyl ani tak ukázkou geniality hráčů Les Rouge et Noir jako spíše chybou obránce domácích Fanniho; Kembo-Ekoko sebral jím špatně odebraný míč a bezpečně jej poslal za Mandandova záda - 0:1.

A když ani Cheyroův nebezpečný pokus ze závěru utkání neposloužil k ničemu jinému než k dalšímu z Costilových skvělých zákroků, začal se útrobami stadionu Vélodrome šířit zasloužený nepokoj. Je sice teprve začátek září, ale Marseille prozatím vybojovala z 15 možných bodů pouhé 3, a je nad slunce jasné, že takový deficit se bude dohánět čím dál hůře..

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

budu drzet palce, aby OM vyhrala, ale

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele