18. kolo
17.12.2011 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Lorient 2:1

Marseille začíná po špatném začátku sbírat úspěchy na domácí i mezinárodní scéně. V tuto chvíli se probojovala do osmifinále Ligy mistrů a i v Ligue 1 stoupá vzhůru, minimálně do nedělních dohrávek zůstane v tabulce osmá s osmadvaceti body a devítibodovým mankem na vedoucí Montpellier. V domácím prostředí totiž dokázala porazit Lorient, který naopak zůstává devátý a nejlepší osmička se mu rapidně vzdálila.

Lorient si sice udrží tuto příčku až do dalšího kola, avšak pohárové příčky se mu vzdalují. Přitom vše měl rozjeto na výbornou a minimálně bod uhrát mohl. V 77. minutě se dostal do vedení, jenže soupeř v samém závěru výsledek otočil a díky brance v nastaveném čase se raduje z velice cenných tří bodů. Hostům nejvíce zatápěly přímé volné kopy Mathieu Valbueny, po jehož zahrání právě domácí otočili výsledek utkání.

Hned ve druhé minutě se napřáhl z dvaadvaceti metrů, jenže branku netrefil. Lorient se poprvé ozval v 18. minutě, kdy střílel z dobré pozice Romao, avšak také nepřesně. O něco později z dobré pozice netrefil bránu jeho kolega Kevin Monnet-Paquet. Jenže po půl hodině hry měl převahu domácí celek až do úvodní branky. Ještě do půle pálil Valbuena z přímého kopu do rukavic Fabiena Audarda, po přestávce se rodily spíše náznaky šancí.

A necelou čtvrthodinu před koncem udeřil na druhé straně Innocent Emeghara. Po pasu Arnolda Mvuemby obešel brankáře Steva Mandandau a zakončoval do prázdné branky. Marseille byla pod tlakem a nehrála dobře, z krize jí vytáhla přesná rána Valbueny po zemi, který po centru Jordana Ayewa překvapil brankáře Audarda. Když už se zdálo, že dojde k remízovému výsledku, tak ze svého repertoáru vytáhl skvěle načasovaný přímý volný kop Valbuena a posadil balón přímo na hlavu Benoita Cheyroua, jež se nemýlil - 2:1.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

haluzny vitezstvi, ale 3 body jsou doma a to se pocita

Reagovat
smazaný uživatel

Cheyrou vie kedy !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele