28. kolo
17.03.2012 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Dijon FCO 1:2

Čerstvý čtvrtfinalista Ligy mistrů Olympique Marseille doma nedokázal porazit Dijón a po penaltě dvanáct minut před koncem prohrál 1:2. Dijón tak učinil důležitý krok v cestě za vytouženou záchranou.

Vše šlo přitom pro Olympique Marseille podle plánu. Už v 11. minutě zahrál ve vlastním pokutovém území Mété rukou a Marseille měla výhodu pokutového kopu. Loic Rémy penaltu s naprostým přehledem proměnil a Olympique vedl 1:0. Z výsledku se ale dlouho neradoval, o třináct minut později způsobil Guerbertův centr ve vápně Marseille obrovské problémy, závar nakonec ukončil přesnou střelou Sankharé a bylo to 1:1.

Až do konce prvního poločasu se nic vážnějšího nestalo, Dijón se dobře bránil a útoky Marseille nebyly ani zdaleka tak nebezpečné, jak by se očekávalo. Před prvním hvizdem ještě Olympique zasypal Dijon rohovými kopy, ale k ničemu to nebylo.

S druhým poločasem přišlo i nové vzrušení, v 54. minutě měl na kopačce druhý gól Marseille hrdina Brandao. V rozhodující chvíli si ale míč předkopl a golman Reynet nakonec celou akci zlikvidoval. Reynet se nakonec stal jednou z klíčových postav celého utkání. Proti Rémyho střele z úhlu vytasil parádní zákrok a o minutu později vychytal i hlavičkujícího Brandaa. Čtvrthodiny před koncem byl znovu u míče Rémy, ale střela mu nakonec nesedla a skončila nad!

Pak ale přišel pro Marseille šok. V 78. minutě stáhl v pokutovém území N‘Koulou Koného a penalta byla na světě. Mimo to uviděl nešťastník N’Koulou červenou kartu. Gael Kakuta stejně jako v prvním poločase Rémy penaltu proměnil a Dijón vedl na Stade Vélodrome překvapivě 2:1. Opařená Marseille už nedokázala odpovědět a po postupu v Lize mistrů zažívá tvrdé vystřízlivění.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasna zalezitost Marseille - tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

No jasny to asi moc neni, posledni dobou v lize hraje tuzku - 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

si povime

Reagovat
smazaný uživatel

ajaccio, evian, brest ... ještě něco? hrají tužku, má pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dokonce i 3 body urvali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele