35. kolo
02.05.2012 19:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Lyon přestřílel Valenciennes 4:1

Dvě branky znovuzrozeného Lisandra Lópeze a Lyon je po triumfu v Coupe de France na vítězné vlně i v domácí soutěži. Sedminásobný francouzský šampion si na svém hřišti bez problémů poradil s průměrným Valenciennes.

Po hubeném vítězství 1:0 ve finále Francouzského poháru nad třetiligovým Quevilly se tak příznivci les Gones dočkali výhry i v rámci Ligue 1 - a jejich "miláčci" je potěšili hned čtyřmi brankami v síti soupeře. Pro tým Rémiho Gardeho se jedná již o šesté vítězství v posledních osmi ligových zápasech, díky čemuž se dostal opět do kontaktu se špičkou tabulky. Na třetí Paris Saint-Germain ztrácí tři kola před koncem osm bodů, OL má však stále zápas s Évianem k dobru.

Naproti tomu Valenciennes dalo zapomenout na povedený výkon a výsledek z minulého kola, vítězství 2:0 nad Nice mu pomohlo snad již s jistotou uniknout sestupu do druhé ligy. Tým vyznávající červenou barvu má tři kola před koncem na osmnáctý Dijon šestibodový náskok.

Lyon byl od samého úvodu utkání lepším týmem a hned v prvních minutách se dostal do nebezpečného zakončení. Konkrétně to byl Yoann Gourcuff, jenž se po dlouhých měsících objevil v základní sestavě domácích. Bývalý středopolař Bordeaux však pálil pouze nad branku.

Proti další střele Olympiqueu již musel zasahovat gólman Nicolas Penneteau, projektil, který na něho vyslal mladý Alexandre Lacazette, mu ale příliš obtíží nenadělal. Z jednadvacetiletého útočníka se záhy vyklubal skvělý nahrávač. Francouzský mládežnický reprezentant náramnou přihrávkou našel na vzdálenější tyči osamoceného Lisandra a zkušený kanonýr v dresu Lyonu z half-voleje napálil míč do sítě - 1:0.

Nicméně vedení domácí celku příliš dlouhého trvání nemělo. Již po třech minutách hry bylo díky trefě Renauda Cohadeho skóre znovu nerozhodné. Aly Cissokho v pokutovém území srazil nabíhajícího Mathieuho Dosseviho a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil právě záložník Valenciennes a Llorise zkušeně poslal na druhou stranu - 1:1.

A hosty vstřelený gól očividně nabudil. Po změně stran to byli oni, kteří se dostali hned do dvou nebezpečných šancí. Mathieu Dossevi však v 55. minutě narazil na připraveného Huga Llorise a jeho známé reflexy, Mamadou Samassa o čtyři minuty později již francouzskou jedničku překonal - balon ale po jeho hlavičce skončil těsně mimo.

Zhruba dvacet minut před koncem se však do hry konečně dostali také domácí borci - a svému soupeři dali lekci z produktivity. Na přímý kop z kopaček Clementa Greniera si v 69. minutě nejlépe naskočil stoper Cris a hlavou přidal svou druhou trefu v sezoně - 2:1.

O tři minuty později se skóre měnilo znovu. Lyonští mohli děkovat genialitě argentinského zabijáka Lisandra - ten nejdříve naznačil v pokutovém území střelu, zmátl tím brankáře Penneteaua a následně krásnou ranou poslal míč do horního růžku soupeřovy branky - 3:1.

Hostující gólman následně uchránil svůj tým od čtvrtého hřebíčku do rakve, když zlikvidoval ránu defenzivního záložníka Maxima Gonalonse. Nakonec však páté brance v utkání zabránit nedokázal. Střelu Jeremyho Pieda totiž vyrazil pouze k dobíhajícímu Jimmymu Briandovi a ten s lehkostí určil na konečný stav 4:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Sotuen

hcp 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele