6. kolo
18.09.2011 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Olympique Marseille 2:0

Velký problém na startu nové sezony má Marseille, dost možná největší favorit na titul se totiž potácí s pouhými třemi body z prvních šesti zápasů u samého dna Ligue 1 a přestože Lyon na vlastním stadionu je velmi silný protivník, budou v tom Deschampsovi svěřenci jen těžko hledat nějakou útěchu. Sedminásobný mistr porazil v pěkném utkání slavného soupeře i bez zraněného Lisandra 2:0 a naopak tím potvrdil vynikající vstup do nového ročníku.

Gardeho tým, který po dlouhé době vystoupal na samé čelo ligové tabulky, přitom svého soka nijak výrazně nepřehrával, ale góly Gomise s Bastosem z první půle se nakonec ukázaly jako dostačující. Hrdinou zápasu se stal autor gólu a asistence Michel Bastos.

Utkání přitom začalo spíše v opatrnějším tempu a až po 'rozehřívací' čtvrthodince se do první výraznější šance dostal Bastos. A hned z toho byla branka v Mandandově síti - brazilský křídelník zaútočil zleva, obehrál Cézara Azpilicuetu a naservíroval míč křížnou přihrávkou volnému Gomisovi, jehož pravačka zvolila levý horní roh brány a nezaváhala - 1:0.

Lyon uštědřil v prvním poločase svému soupeři lekci z produktivity, což se následně ukázalo ve 29. minutě. Opět u toho byl skvělý Bastos, když neomylně převzal přihrávku celou sezonu dobře hrajícího Gonalonse a nedal Mandandovi šanci - 2:0.

Pro Marseille se tak věci nevyvíjely vůbec dobře, ale to neznamená, že by bílomodří skládali zbraně. Zpětnou reakci zprostředkoval útočný bek Jérémy Morel, jehož střela jen těsně přelétla břevno Llorisovy brány. Když se na druhé straně nezadařilo ani agilnímu Bastosovi, který nově nalezenou formu a fyzičku předvedl při dalším vyčerpávajícím sprintu po levé straně hřiště, který však naneštěstí pro Les Gones nedokázal zakončit úspěšnou střelou, skončil první poločas 2:0.

Ve druhém poločase tak Marseille muselo dotahovat. Odpovědnost na sebe vzal Loïc Rémy, nejspolehlivější střelec hostů ale tentokrát selhal, když v 50. minutě nedokázal zblízka zužitkovat míč, který se k němu dostal z Azpilicuetovy kopačky. Největší šance hostů skončila nepovedenou střelou vedle brány.

Marseille však tlačilo i nadále. Lucho González vystrašil Llorise přízemní střelou, ale ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče, i když tentokrát mířila střela přesněji. V 78. minutě se ke slovu dostal znovu Rémy a opět z toho byla velká příležitost, tentokrát po rohovém kopu; Mathieu Valbuena načechral další ze svých ukázkových centrů, snědý forvard se tentokrát do brány trefil, ale roli poslední instance na brankové čáře zastoupil hlavičkující Gonalons.

Po této nevyužité šanci už začínalo být jasné, že Marseille ztratí body i po šesté v řadě, a to rovnou všechny tři. Rémy se sice ještě jednou pokoušel hlavičkovat z vápna, ale jeho pokus byl zablokován, a poslední minuty zápasu pak byly vyhrazeny Lyonu, který mohl díky šancím Gomise s Piedem své vedení dokonce navýšit. Leč nestalo se tak a utkání skončilo poločasovým výsledkem 2:0, po němž mají oba zástupci Francie v LM naprosto odlišné starosti. Zatímco Lyon se zdá být ve vynikající formě, Marseille zažívá největší ligovou krizi za hodně dlouhou dobu a je otázka, jestli se pod Deschampsem, jemuž každým dalším kolem více a více ujíždí vlak do stanice "titul", nezačne kývat trenérská židle.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Allez OL !!! Musíme využiť zlú formu Marseille a zabodovať na plno

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille to urve 2:3

Reagovat
sajty

nekde jsem cetl,ze by snad mozna uz mohl byt ready Gourcuff.ale nevim,co je na tom pravdy,spise tomu neverim.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

bez branek ...remiza

Reagovat
sajty

boze muj,kdo zase psal ten clanek.autor tam pise,ze Gomis je zraneny a pak je uvedeny v pravdepodobne sestave.pokud mi neco neuteklo,tak Gomis zraneny neni,pravdepodobne si ho autor spletl s Gourcuffem.v posledni dobe mi prijde,ze clanky na tomhle webu muze psat fakt kazdy retard.

Reagovat
smazaný uživatel

tady se autorka ani nemusela splést... eurofotbal.cz není založený na tom, že se autoři účastní tiskových konferencí evropských klubů a nepíší reporty přímo ze stadionů... zprávy přejímají ze zahraničí... chyba se může vloudit samozřejmě díky špatnému překladu, ale klidně to může být i chyba zdroje, ze kterého autor čerpal... jedna věc ale je, že chyby děláme každý, druhá věc je, že tady nemusíš nikomu nadávat do retardů... ... každopádně ti dám za pravdu, Gomis opravdu zraněný není... ale jak říkám, chyba může být vlastně kdekoli...

Reagovat
sajty

mas pravdu,retard je silne slovo,beru zpet.reaguju predevsim ale na to,ze se mi zda,ze kvalita clanku v posledni dobe klesa.jednak se v nich objevuji chyby vecne (jako napriklad ted) a casto i chyby gramaticke,ktere vylozene biji do oci.eufotbal jsem vzdycky mel za seriozni web,kde clanky tvori lide na svem miste.ted clovek ale nektere clanky musi brat dost s rezervou...

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna Andulka již o Ligue 1 píše třetí sezónu... to je určitě redaktor na svém místě... ... já si tedy nevšiml až tak zásadního rozdílu v kvalitě článků EF... dnes dělá gramatické chyby i takový server jako idnes.cz, to se prostě stává... zas tolik třeba tohle tolik neřeším, když se splete někdo v čárce, důležité pro mě je, že o tomto a tomto portálu vím, že je seriózní a celkově se mi jejich články líbí...

Reagovat
sajty

tak treba zapas Lyon - Ajax.jak tam muzou napsat Lopeze do pravdepodobne sestavy,kdyz je zraneny?kdyby to byl nejaky nahradnik,tak prejdu to,ze autor o jeho zraneni nevi.ale jelikoz se jedna o mozna nejlepsiho hrace tymu,tak snad takovou vec by mel vedet (a jeste tam byl napsany jako Lopes...)

jako ja beru to,ze tady pisou jenom lidi,ale kdyz nevim takove zakladni veci,tak nebudu psat clanky k dane lize a bude psat tam,kde mam vetsi prehled.jo a k tem chybam,carky neresim,ale kdyz jsou v jednom odstavci dve hrube chyby (zameneno i za y),tak toho uz si clovek vsimne.ja jsem admin katalogu stahuj.cz,takze chapu,ze se chyba muze objevit,ale prave proto si clanky po sobe vzdycky kontroluju,nez se odevzdam.

nic to nemeni na tom,ze v cesku to je porad nejlepsi portal o fotbalu a neprestanu sem chodit,jen jsem projevil svuj nazor

Reagovat
klvana

2:1 (Gomis, Pied, Lucho)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Pokud Lyon vyhraje půjde do čela.Tip proto 1.Jinak ten kurz 2,15 na domácí na to,že tam hraje 19.tým tabulky je poměrně vysoký.Pokud by tam ted přijelo npř.17.Ajaccio určitě by tam 2,15 nebylo.Z toho je vidět,že se kurzy určují podle jména toho či onoho soupeře a nikoliv podle aktualní tabulky (formy).

Reagovat
sajty

ja ten kurz celkem chapu,porad to je Marseille a nam chybi dva klicovi hraci...

Reagovat
vanGomm

Vždyť to talé pišu,že se kurzy vypisujou podle jména nikoliv podle tabulky.Tedy aktualní formy toho či onoho týmu.Pokud by byla Marseille momentálně npř. na 3-5 místě byl by ten kurz přibližně totožný s tím stavajícím,kde je Marseille ovšem na 19 fleku,tedy na sestup.Jinak pokud by tam přijelo třeba 17.Ajaccio tak by tam 2,15 nevypsali i kdyby Lyonu chyběla i polovina týmu.Asi tak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele