2. kolo
13.08.2011 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - AC Ajaccio 1:1

Překvapivým výsledkem skončilo utkání mezi favoritem z Lyonu a nováčkem z Ajaccia. Hosté přerušili vítěznou sérii domácích ve vzájemných zápasech a na jedenáctý pokus konečně uhráli alespoň bod, přestože z toho mohly být i tři.

Nutno ovšem podotknout, že ačkoliv Ajaccio téměř 25 minut vedlo, konečný výsledek byl z jejich strany spíše dílem velkého štěstí. Lyonští totiž zápas na první pohled zcela ovládli a jen díky festivalu zmařených šancí dovolili protivníkovi, aby šel z ojedinělého brejku do vedení a nakonec dovedl zápas až k nečekané remíze.

Utkání začali Gardeho svěřenci zostra: Lisandro López, hlavní postava celého zápasu a se sedmi střeleckými pokusy jednoznačně nejaktivnější muž na hřišti, trefil dvakrát krátce po sobě konstrukci Ochoovy brány. Lyon byl po celý první poločas aktivnějším týmem, Ajaccio hrozilo pouze z ojedinělých brejků, při kterých se však Pantaloniho svěřenci několikrát dostali do ofsajdové pozice. Jedinou střelu na Llorisovu bránu vyslal záložník Pierazzi, ale neujala se; naopak favorit se po raketovém začátku stále hůře prosazoval přes důkladně bránícího, v hlubokém bloku sevřeného soupeře. Poločas tak skončil bezbrankovým výsledkem.

Druhá půle začala faulem Fabrice Begeorgiho; tento hráč, který původním posláním rozhodně není levý obránce, byl koneckonců hned u několika situací, z nichž plynuly výhody pro domácí tým. Lyon pokračoval v bezvýsledném tlaku, zatímco Ajaccio nasbíralo několik dalších ofsajdů; Pantaloniho svěřenci vyráželi do útoku často přímo po dlouhém výkopu brankáře Ochoy.

A pak to přišlo: jako blesk z čistého nebe se v pokutovém území Lyonu zjevil Frédéric Sammaritano, který po křížné přihrávce Christiana Kinkely zmrazil publikum na Stade Gerland - 0:1. Tento bývalý hráč Auxerre se tak svému novému zaměstnavateli začíná vyplácet už na samém začátku svého působení. Lyon následně zesílil tlak, posílil ofenzivu čerstvým Piedem a také Miralemem Pjanićem, který vystřídal ve středu zálohy Kima Källströma a vyslal tak jasný důkaz: vše na ofenzivu!

A právě Pjanić se nakonec rozhodující měrou podepsal pod spásný vyrovnávací gól, když jeho centr uklidil hlavou do sítě Korsičanů aktivní López - 1:1. Zbytek zápasu se odehrál ve stylu platonického náporu Lyonu a pozorně bránícího Ajaccia - gólman Ochoa si za taktické zdržování vysloužil žlutou kartu - a když se ani závěrečný Bastosův pokus v poslední minutě neujal, skončilo utkání překvapivou remízou, po které můžou Korsičani slavit první letošní body v L1, zatímco Rémi Garde asi bude muset pořádně zapracovat na zlepšení mušky svých svěřenců.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
cokl.d

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bakary Kone číslo 4 , nech sa nám predstaví v tom najlepšom svetle

dufam že víťazne aspon 3:0, a hlavne aby obrana zahrala na nulu Allez OL !!!

Reagovat
smazaný uživatel

zapas vypada jasne,ale muze to byt jen o gol ,Ajaccio bude dusledne branit TIP 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

vysvětlí mi někdo tu sestavu Lyonu?? cisskho na stoperu a gomis ofenzivni zaloznik ci co??

Reagovat
Langi

maj to špatně...Koné a Cissokho jsou obráceně a Gomis je hrot

Reagovat
juninho8

miralem do zakladu a kim na transfer listinu...stale si to myslim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele