18. kolo
17.12.2011 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Toulouse FC 1:1

Vedoucímu Montpellieru dochází v závěru podzimu dech. V období, kdy by měl spíše navyšovat náskok vzhledem k vzájemným soubojům úhlavních rivalů, tak ztrácí. Je sice pravdou, že Toulouse patří mezi lepší celky Ligue 1 a s třiceti body je na šestém místě pouze sedm korálků právě za vedoucím Montpellierem, i tak by ale měl celek hrající o titul v těchto utkáních zvítězit. Po nedělní dohrávce PSG - Lille výrazně hrozí, že klesne na druhé místo.

Domácí přitom odstartovali skvěle a už v 7. minutě šli do vedení, jenže soupeř do poločasu srovnal a Montpellier kvůli nepřesné koncovce nedokázal převrhnout misky vah na svou stranu. Úvodní šanci zápasu si vytvořil domácí Henri Bedimo, který našel dlouhým pasem volného Oliviera Girouda, jeho ránu skvěle vyrazil gólman Ali Ahamada. Bedimo sice s dorážkou neuspěl, avšak Geoffrey Dernis nakonec dotlačil balón do sítě - 1:0

O sedm minut později pálil nad břevno Etienne Didot, hned na to ale Tolouse přežilo nebezpečnou akci soupeře. A pokud by skončila gólem, vyrovnání by bylo mnohem složitější. Po přímém volném kopu Younese Belhandy střílel levačkou Dernis z pravé strany, avšak Ahamada šel včas k zemi a brilantním zákrokem odvrátil dvoubrankové vedení. Toulouse se dočkalo vyrovnání ve 40. minutě.

Dernis špatně odkopl balón z vápna a Cheikh M'Bengue kroucenou ranou nedal gólmanovi Geoffrey Jourdrenovi žádnou šanci - 1:1. Nicméně domácí brankář podržel svůj celek čtyři minuty po přestávce, když skvěle chytil přímý volný kop Francka Tabanoua. Domácí mohli jít do vedení v 69. minutě, kdy se ukázal střídající Souleymane Camara. Ten po centru Girouda hlavičkoval těsně vedle.

O dvanáct minut později po rohovém kopu Marca Estrada podskočil balón brankář Ahamada a hlavičku Camary fantasticky vykopl z čáry Etienne Didot. V samém závěru hráli hosté ještě v oslabení. Po faulu na Mapou Yanga-Mbiwu musel předčasně do sprch po druhé žluté kartě Tabanou, výsledek se už ale nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele