10. kolo
15.10.2011 19:00 CET
5 : 3
(1:2)

Reportáž

Montpellier přestřílel Dijon a dotáhl se na Paris SG

Montpellier bez větších problémů před vlastními fanoušky porazil Dijon a bodově se tak alespoň do zítřejšího večera dotáhl na vedoucí Paris Saint-Germain. Největší zásluhu na výhře 5:3 měl kanonýr Olivier Giroud, který vstřelil hned tři branky domácích.

Dijon tak nevyhrál již třetí utkání v řadě a v tabulce se propadl o jednu příčku níž, na místo dvanácté. Naproti tomu Montpellier po dvou neúspěšných pokusech o vítězství konečně zabodoval naplno a s dvaceti body se nyní vyhřívá na druhé příčce Ligue 1.

Přitom utkání načali o mnoho lépe hostující borci, kteří se již v deváté minutě radovali z úvodní branky. Benjamin Corgnet si naběhl na přesnou přihrávku Cyrila Jeunechampa a pohotovou ranou k pravé tyči poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Corgnet se posléze radoval i z druhého gólu, ten přišel o pouhé dvě minuty později. Abdelhamid El-Kaoutari nepřesně rozehrál směrem dozadu, jeho pas vystihl právě Corgnet a hostující útočník neměl ani tentokrát problémy s překonáním brankáře Jourdrena - 0:2.

Montpellier se mohl vzdát a začít se ploužit po trávníku, nicméně ještě poměrně včas přišlo snížení náskoku na 1:2. Přímý kop ve 26. minutě zahrával Marco Estrada, který míč zatočil tak šikovně, že si ho do vlastní sítě srazil nešťastník Steven Paulle - 1:2.

Krátce po změně stran přišlo vyrovnání na 2:2, konkrétně pět minut po startu druhého poločasu. Gólman Baptiste Reynet si sice poradil s dalekonosným pokusem z kopaček Marca Estrady, nicméně na dorážku včasně dobíhajícího Girouda už byl krátký - 2:2.

Nyní to byli hosté, kteří se ocitli pod tlakem a kteří se museli vypořádat s rozjetým soupeřem. Nicméně se jim to nepodařilo tak dobře, jako jejich protivníkům v prvním poločase. V 57. minutě totiž rozhodčí nařídil pokutový kop za faul Abdoulayeho Babmy na unikajícího Henriho Bedima. K míči se postavil Giroud a nekompromisně poslal svůj tým poprvé v utkání do vedení - 3:2.

O sedm minut později se skóre napínavého utkání měnilo znovu. Reynet vyběhl z branky, aby zamezil skórování Johnovi Utakovi, nigerijský útočník si ale počínal zkušeně a míč hned z první poslal zpět na Souleymaneho Camaru, jenž z dvaceti metrů vstřelil poměrně jednoduchou branku - 4:2.

Autor čtvrté branky hostů se následně proměnil v asistenta, když deset minut před koncem nahrál k dovršení hattricku Olivieru Giroudovi - 5:2. Hosté se poté prosadili ještě jednou, a to v úplně poslední minutě. Guerbertova zblokovaná střela pravačkou ale nakonec na bodovém zisku domácích nic nezměnila...

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele