29. kolo
24.03.2012 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - AS Saint-Étienne 1:0

Montpellier porazil v důležitém utkání Saint-Étienne a vyvinul tak tlak na vedoucí PSG. Jedinou branku utkání vsítil Olivier Giroud.

Vítězství zajistilo Girardově squadře posun do čela tabulky, kde mají momentálně jednobodový náskok před Pařížany, kteří budou zítra hostit Bordeaux; Saint-Étienne zůstává šesté, poté, co se nedokázalo oklepat z prohry v derby s Lyonem a ztratilo tak druhý těžký zápas po sobě. Nejlepší střelec soutěže Giroud využil v samém závěru utkání nabídnutou přesilovku, kterou svým vyloučením zapříčinil Jean-Pascal Mignot.

Sám Giroud přitom dlouho vypadal spíše jako smutný hrdina zápasu - jeho souboje s gólmanem hostů Ruffierem dlouho pravidelně vyznívaly ve prospěch fantastického Baska. Na skvělý volej z 89. minuty však už Ruffier nestačil, a klenot Montpellieru tak mohl vsítit svůj už osmnáctý gól v probíhající sezoně.

Domácí favorit nebyl před zápasem v ideální pohodě; naposledy v lize přenechal všechny body Nancy a v poháru dokonce skončil na štítu amatérů z klubu Gazelec Ajaccio. V první polovině to však bylo právě HSC, kdo udával tón hry, a zejména od Girouda s Camarou hrozilo nebezpečí. Tato dvojce forvardů se několikrát propracovala do střelecké příležitosti, přičemž za zmínku stojí hlavně ta ze 30. minuty, při níž proti Giroudovi úřadoval bezchybný Ruffier.

Utkání sledoval z tribuny i Franck Raviot, trenér brankářů francouzské reprezentace, což jako by donutilo holohlavého strážce svatyně Stéphanois překonávat sebe sama. Stálo při něm i štěstí - při Belhandově přímém kopu chyběly Giroudovi centimetry k tomu, aby svoji hlavičku umístil mezi tři tyče.

I po přestávce to byl Montpellier, kdo ovládal hřiště. Domácí zatlačili soupeře a už ve 47. minutě se z gólu mohl radovat Camara, ale radost mu zkalil zdvižený praporek pomezního. Krátce nato pak senegalského forvarda musel vyšachovat až na čáře zachraňující Jérémy Clément.

Aktivní Giroud se poté opět neúspěšně pokoušel hlavičkovat, avšak příznivcům Stéphanois opravdu zatrnulo až při situaci, která málem vyústila vlastním gólem - nešikovný Faouzi Ghoulam málem překonal svého brankáře a Ruffier se musel blýsknout fantastickým reflexním zákrokem. A neschopnost skórovat se HSC málem zle nevyplatila - ve snad první pořádné šanci ASSE se totiž krátce poté ocitl Aubameyang, jehož střelu obrana ještě zblokovala, ale Guilavogui měl z následné dorážky jednoznačně skórovat. Nepovedlo se.

V závěru utkání tak rozhodlo Mignotovo vyloučení, už třetí v sezoně, tentokrát po faulu na Rémyho Cabellu. Giroud tak mohl konečně pokořit oslabeného soupeře a brilantní střelou určil konečné skóre - 1:0.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
tlaci

oboum došel dech může se stát cokoli, 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

oba tymy maj silu v ofenzive, zkusim verit necemu co ve francii neni na dennim poradku a vsadim over 3,5 tip: 4:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele