15. kolo
26.11.2011 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - Stade Brestois 2:0

Fotbalisté Lille potvrdili výhru z Ligy mistrů na půdě CSKA Moskva a v Ligue 1 doma bez větších starostí skolili nevýrazný Brest 2:0. O dvě branky se postarali Payet se Sowem. V tabulce se tak domácí posunuli na třetí místo a jsou jen dva body za druhým PSG a pět za vedoucím Montpellierem. SB29 je na opačném pólu tabulky pouze bod od sestupového pásma.

Hosté si v první půli vlastně ani neškrtli, bylo vidět, že bod by měl pro ně cenu zlata. A tak se proti favoritovi utkání v podstatě jenom bránili. Moc se jim to ale nedařilo, už v 5. minutě zahrozil z přímého kopu Hazard a gólman Elana jen s obrovským štěstím zakročil. V 11. minutě už ovšem domácí vsítili úvodní gól.

De Melo předal míč Payetovi, který se mu pěkně nabídl, a následnou krásnou střelou levačkou rozvlnil síť. Po půlhodině hry mohli mít Dogy ještě větší pokoj, avšak Hazard smolně trefil břevno, ještě před přestávkou si pak vytvořil dobrou střeleckou pozici Payet, jemuž asistoval Sow, letící míč však minul branku o centimetry.

Brest si vytvořil svou první loženku ještě v prvním dějství, ovšem Rouxův pokus byl zablokován do zámezí, a ten samý hráč se o pár chvil později se svou střelou ze standardky znovu neprosadil, jelikož zamířil jen nad branku. I ve druhém poločase bylo Lille lepším týmem, tolik gólových možností si ale přece jenom nevytvořilo.

Přitom pojišťovací gól by se domácím v tu dobu určitě šiknul. Coleovu hlavičku lapil Elana, Hazardův přímý kop odvracel do bezpečí Baysse. Druhý gól LOSC přidal až dvě minuty před koncem. Hazard vyslal Balmonta, ten ještě sklepl míč pro Sowa, jenž z první přesně zacílil. V nastaveném čase mohl upravit skóre hostující Ben Basat, ovšem se svým lobem na brankáře Landreaua nepochodil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

to bude max o gol...bude to boj jak hovado...a muze byt i remiza

Reagovat
Veselac

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele