34. kolo
29.04.2012 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Paris Saint-Germain 2:1

Lille porazilo ve veledůležitém utkání PSG v poměru 2:1 a nadále tak živí sen o obhajobě mistrovského titulu; ten se naopak vzdaluje Pařížanům.

Montpellier, který svoji misi v Toulouse zvládl, totiž odskočil už na pětibodový náskok. PSG má pak pouze dva body k dobru právě na Lille, a boj o přímou účast v Lize mistrů tak bude ještě pořádně dramatický.

Hrdinou utkání byl fantastický Eden Hazard, který byl u všeho podstatného na straně Dog a zavelel k obratu vyrovnávací brankou. Pařížané ztratili nadějně se vyvíjející zápas v průběhu pouhých osmi minut, a navíc dohrávali v deseti, když byl po Pastoreho úvodním gólu vyloučen Mamadou Sakho, který fauloval ve vápně a dovolil tak Hazardovi vyrovnat z penalty. Vítězný gól si připsala lednová posila Nolan Roux.

Na tribunách stadionu Lille-Metropole seděli zástupci obou manchesterských velkoklubů a objekt jejich zájmu, mladý belgický špílmachr domácích, si na svém představení dal pořádně záležet. Už v první minutě protáhl Sirigua střelou z přímého kopu. Tatáž situace se pak opakovala v minutě třetí - s tím rozdílem, že se ještě k dorážce dostal Túlio De Melo. Italský reprezentační gólman však svůj tým podržel.

A i nadále to byl především souboj nezastavitelného Hazarda na jedné a možná nejlepšího gólmana sezony Sirigua na druhé straně. V 19. minutě vyzvala domácí hvězdička ke skórování De Mela, ale pařížský brankář si s jeho hlavičkou poradil. První zaznamenáníhodnou šanci hostí viděla 29. minuta, a hned z toho byl málem gól - Javier Pastore už překonal strážce domácí brány Landreaua, ale nakonec jeho pokus zastavila tyč.

O pár vteřin později se zase málem radovali diváci domácích Dog - Eden Hazard vypálil z dvaceti metrů a nastřelil tyč na druhé straně. Míč se od ní odkutálel napříč vápnem, centimetry od brankové čáry, ale k dorážce se nikdo nedostal. Po přestávce se diváci už dočkali gólu - a vstřelilo ho trochu nezaslouženě PSG. Landreau sice vlétl do Gameirova centru, ale odrazil jej pouze k Pastoremu, který zblízka hlavou nezaváhal - 0:1.

Landreau se poté vyznamenal, když zneškodnil situaci chvíli poté a zabránil vlastnímu gólu Auréliena Chedjoua, a netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Hazard si s penaltou za Sakhův hloupý faul poradil bez problémů - 1:1. A v 79. minutě se vše rozhodlo. Muž zápasu Hazard zakombinoval s De Melem a míč se dostal až k Rouxovi, který hlavou nemohl minout - 2:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Langi

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Mát nějaký link pls

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele