9. kolo
01.10.2011 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Montpellier HSC 2:2

Bordeaux znovu nezvládlo dotáhnout dobře rozehraný duel do vítězného konce. Svěřenci Francise Gillota se v utkání s Montpellierem ujali dokonce dvoubrankového vedení, v závěrečných minutách ale doplatili na brzké vyloučení a o tři body přišli.

Lepší vstup do utkání mělo domácí Girondins. Vyústění počátečního tlaku přišlo v osmnácté minutě. Plašil rozehrál volný přímý kop, Jourden jeho střelu vyrazil pouze ke N'Guemovi, jenž ještě posunul na lépe postaveného Diabatého a rázem to bylo 1:0.

Ve 25. minutě ale přišel pro domácí nepříjemný moment. Planus situaci špatně odhadl a ve snaze o odebrání míče srazil k zemi Utaku, za což viděl od sudího Turpina červenou kartu a musel tak předčasně pod sprchy. Bývalý útočník Portsmouthu mohl o chvíli později odpovědět tím nejlepším možným způsobem, po pasu Belhandy ovšem nedokázal zamířit mezi tři tyče. Nigerijský reprezentant měl před odchodem do kabin ještě jednu příležitost, ani tentokrát ale nemířil přesně.

I po obrátce jsme byli svědky raketového nástupu domácích. U všeho podstatného byl znovu Plašil, na jehož rohový kop si nejvýše vyskočil Ciani a podruhé překonal Jourdena - 2:0. V té době by nikdo neřekl, že Bordeaux hraje v početním oslabení.

S přicházejícím časem se však začala nevýhoda jednoho hráče v poli projevovat. Snížit mohl Maurice-Belay, z dobré pozice ale nedokázal trefit branku. Další příležitost přišla po centru Bedima, na který si dobře naběhl Camara, jeho hlavičce ale podobně jako v předchozím případě chybělo to nejdůležitější - přesnost.

Když však v sedmdesáté deváté minutě dostal Yanga M'Biwa po faulu na Gouffrana druhou žlutou kartu, bylo o zápletku postaráno. Dvě minuty před koncem fauloval Ciani v pokutovém území Girouda a hosté měli před sebou jedinečnou šanci. Míč si na značku postavil Belhanda a s klidem překonal Carrassa - 2:1.

V poslední minutě navíc rozehrál standardku Estrada, pohotový Giroud prodloužil na Hiltona, a ten z bezprostřední blízkosti vyrovnal - 2:2. Bordeaux tak odehrálo další nepovedený zápas a to už domácí příznivci v závěru nevydrželi a pokusili se vniknout na hřiště, což se jim naštěstí díky dostatečným bezpečnostním opatřením nepodařilo.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remíza ......1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

wtf ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jste přišli na červenou kartu pro Saihiho???!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele