2. kolo
13.08.2011 19:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Sochaux - SM Caen 1:2

Caen začalo stejně jako loni sezonu ve velkém stylu, vyhrálo i svůj druhý letošní zápas a ukázalo tak, že je s ním i přes odchod nejdůležitějšího kanonýra El-Arabiho nutno počítat. Výhra ze stadionu Sochaux se počítá dvojnásobně - Les Lionceaux byli totiž loni na vlastním stadionu postrachem celé ligy!

Dumasovi svěřenci se svého protivníka rozhodně nezalekli, a zejména spolupráce Hamouma - Frau větrala obranu Sochaux už od samého začátku. A čekání na kýžený úspěch netrvalo dlouho. Už ve 14. minutě se Hamouma opřel pravačkou do míče, který zapadl k levé tyči - 0:1. Asistence? Kdo jiný než Pierre-Alain Frau. Útočník, kterého do světa velkého fotbalu přivedlo právě Sochaux, tak mezi nové spoluhráče, zdá se, zapadl naprosto bez problému..

Domácí odpověděli dvěma neúspěšnými dalekonosnými pokusy Ryada Boudebouze, a i nadále se utkání neslo v útočném duchu s řadou střeleckých příležitostí. Sochaux utrpělo nepříjemnou ztrátu ve 30. minutě, kdy kvůli zranění musel střídat defenzivní záložník Carlao; zbytek poločasu proběhl v poněkud poklidnějším tempu, přičemž největší vrásky na lavičce hostů vyvolala situace ze 42. minuty, kdy se hra musela přerušovat kvůli zranění tahouna Hamoumy, který ale rychle naskočil zpět do hry.

V dresu domácích byli nejaktivnějšími hráči Martin, Boudebouz a také Privat, jehož střele musel Thébaux čelit hned na začátku druhé půle. V okamžiku, kdy Bazdarevićovi hráči začínali pomalu přebírat otěže zápasu, však přišla studená sprcha: Kandia Traoré přiťuknul v pokutovém území Frauovi a ten střílel přesně doprostřed brány - 0:2.

Sochaux se sice snažilo zvrátit výsledek, ale utkání bylo stále spíše vyrovnané. V 80. minutě předvedl Martin jednu ze svých pověstných přihrávek, ale Damien Perquis následně hlavičkoval jen do tyče. To už se ale utkání blížilo ke konci a Sochaux stále ne a ne vyvinout drtivý závěrečný tlak. Přesto se však domácím podařilo skóre zkorigovat, když aktivní Boudebouz využil rohového kopu a levačkou překonal Thébauxe - 1:2. To už ale běžela poslední minuta a domácím zbývalo pramálo času.

V nastavení se několika taktickými fauly předvedl Benjamin Nivet, ale přesto mohla Lvíčata ještě srovnat - to když Yassine Mikari v posledních vteřinách zkoušel Thébauxovu pozornost, leč neúspěšně. Ani závěrečný rohový kop už nové drama nepřinesl, a loni takřka nevyloupitelný stadion tak hned při první letošní ostré zkoušce zažil hořkost porážky. Caen se druhou výhrou v řadě vyšvihlo na samé čelo tabulky, zatímco Sochaux zůstávají s jediným bodem hluboko v poli poražených.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hodne osidnej zapas ,oba tymy dají gol TIP 2:1 , 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele