26. kolo
04.03.2012 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - Stade Rennes 0:2

Bretaňské derby mezi Lorientem a Rennes lépe vyznělo pro hostující mužstvo. To se tak díky těmto třem bodům vyšplhalo na čtvrté místo tabulky čtyři body za třetím Lille, které drží poslední postupovou příčku do Ligy mistrů. Les Merlus naopak utrpěli již čtvrtou porážku v řadě a jsou jen bod od sestupového pásma.

Domácí přitom byli v prvním poločase o něco lepším týmem. Přesto nakonec čtyři minuty před koncem inkasovali oni od svého soupeře. Ve 26. minutě pálil velmi dobře Emeghara, jenže Costil se mezi třemi tyčemi lehce nedal. O pár chvil později byl Emeghara znovu ve výtečné pozici, jenže po centru Marequeho se nacházel v těsném ofsajdu.

Asi největší možnost měl ale ve 38. minutě Romao. Ten si pěkně naskočil na perfektní centr Monnet-Pacqueta, jenže hlavou zamířil trestuhodně o kousek vedle. A Rennes ihned na druhé straně z protiútoku z ničeho nic udeřilo. Hadži rychle uvolnil do běhu Pitroipu, jenž levačkou za hranicí vápna nikým nehlídán vyslal přesnou střelu za záda Audarda.

Přitom hosté stačili ještě jednou zahrozit před přestávkou. Tentokráte však v bráně proti Féretově pokusu zakročil Audard. Ve druhé půli Lorient nebyl natolik silný, aby se zmohl na vyrovnání. Spíše naopak Rennes mělo více gólových šancí, díky kterým mohlo navýšit náskok. I když se mu to podařilo až jedenáct minut před koncem.

Nejprve vypálil mimo Hadži, jakmile mu šanci připravili Féret s Pitroipou, na druhé straně se neprosadil Aliadiere, jenž mířil pouze nad. V 79. minutě SRFC pojistil vítězství Hadži. Pitroipa krásně unikl jako štírek po levé straně, předal míč pomalou přihrávkou do vápna, k míči si seběhl marocký forvard a střelou k tyči zaskóroval.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele