24. kolo
18.02.2012 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Zápas rozdílných poločasů nakonec ovládlo Lille

Jediná branka Mathieua Debuchyho rozhodla o důležitém vítězství Lille na půdě průměrného Lorientu.

Obhájce titulu se tak dokázal vzpamatovat po přestřelce z minulého kola, která nakonec skončila lépe pro protivníka z Bordeaux. Ten si domů odvezl všechny body po výsledku 5:4. Svěřenci Rudiho Garcii ale nyní na defenzivě zapracovali a branku neinkasovali ani jednu. V tabulce si tak upevnili třetí místo, z kterého na vedoucí Paris SG ztrácí nyní osm bodů.

Naproti tomu Lorientu se v posledních zápasech vůbec nedaří a z osmi předešlých ligových střetnutí nevyšel jako vítěz ani jednou. Na vítězství v rámci Ligue 1 čeká již od konce listopadu. I nadále ale zůstává na desáté příčce, z které má na osmnácté Auxerre šestibodový náskok.

Do zápasu lépe vstoupili domácí fotbalisté, kteří si možná uvědomovali nepříliš vysoké sebevědomí soupeřovy obrany po pěti inkasovaných brankách z minulého kola. Střelu Kevina Monneta-Paqueta ale dokázal zblokovat dobře postavený Mauro Cetto, Alexyis Romao zase ze šesti metrů natrefil pouze připraveného gólmana Landreaua.

Dalšími střeleckými pokusy zasypali brankáře hostujícího celku Innocent Emeghara a Arnold Mvuemba, nicméně ani jeden z nich si na zkušeného veterána v bráně soupeře nepřišel. Ačkoliv o několik minut později měl Landreau co dělat s druhým Mvuembovým pokusem, který po akrobatickém zákroku vyrazil do bezpečí.

I Lille se ale nakonec dostalo do hry. V závěru poločasu se k ráně dostal Benoit Pedretti, jeho nebezpečně vyhlížející projektil ale skončil v rukavicích jistého Benjamina Lecomteho, neuspěl ani Debuchy, jeho pokus vyrazil domácí gólman na rohový kop. Ten Lille zužitkovat nedokázalo.

Byla to poločasová pauza, která dění na hřišti změnila. Po ní jako by na Stade du Moustoir vyběhlo úplně jiné Lille. Jako první zahrozil Pedretti, jeho střelu zpoza pokutového území ale Lecomte kryl jedním z rutinních zákroků. Stejný hráč se k zakončení protlačil po hodině hry, jeho volej z pětadvaceti metrů se ale ještě před gólmanem Lecomtem odrazil z pohledu domácích do bezpečí po teči jednoho z bránících hráčů.

Hosté ale za svou aktivitu nakonec byli odměněni. Debuchymu do dobré pozice nahrál Pedretti a ofenzivní pravý bek neváhal. Jeho prudká střela zařinčela o tyčku a vydala se nezadržitelným tempem do sítě - 0:1.

O pár minut mohl být zápas rozhodnut. Eden Hazard zaoperoval na pravém křídle, zbavil se několika svých strážců a nakonec se mu podařilo i vypálit, nicméně jeho pokus postrádal patřičnou přesnost. Zápas svou ranou ukončil Dimitri Payet, jenž v posledních minutách vystřídal Joea Colea. Jeho projektil z pětadvaceti metrů ale Lecomte dokázal zlikvidovat.

Garciův výběr tak načal sérii tří zápasů na venkovních hřištích slibně. V následujících týdnech ho čeká souboj v Sochaux a Rennes.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele