2. kolo
13.08.2011 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bordeaux vyválčilo bod na hřišti Lorientu

Bordeaux dokázalo i v deseti mužích nakonec vyrovnat utkání na půdě silného Lorientu, když se až v nastaveném čase po standardní situaci zahrávané Jaroslavem Plašilem prosadil obránce Henrique. Za domácí se již dříve trefil Yann Jouffre.

Bordeaux si tak alespoň částečně udobřilo fanoušky, kteří museli v minulém kole strávit prohru 1:2 se Saint-Étienne. Svěřenci Francise Gillota rovněž dali zapomenout na výsledek ze Stade du Moustoir z minulé sezony, kdy si domů odvezli výprask 1:5. Naproti tomu Lorient nedokázal napodruhé zaskočil favorita a po vítězství 1:0 bere proti Bordeaux "pouze" bod.

Již ve třetí minutě si domácí tým vypracoval úvodní příležitost utkání. Julien Quuercia nabil svému parťákovi Kévinu-Monnetu Paquetovi na volej, který však s problémy nakonec dokázal zlikvidovat brankář Cédric Carrasso. O dalších šest minut později byl ve světlech reflektorů vidět nejzářivěji Jaroslav Plašil, kterého ale posléze přezářil brankář Audard. ten totiž dokázal skvěle vyrazit střelu českého reprezentanta, která mířila mezi nohy francouzského gólmana.

Gólman Lorientu byl v plné pohotovosti i o pár minut později, kdy zahrával standardní situaci poměrně nebezpečně Grégory Sertić. Ani tentokrát ale míč za svá záda nepustil. Na druhé straně zahrozil rovněž z přímého kopu Coutadeur, nicméně ani on nevyzrál na připraveného brankáře ve svatyni soupeře.

Po pětadvaceti minutách se Cédric Carrasso vyznamenal znovu, to když parádně vychytal unikajícího Kévina Monneta-Paqueta, jenž si to pádil sám na bránu. Již ve druhém poločase pálil nebezpečně Yann Gouffran, nicméně jeho rána z poměrně veliké dálky Audarda nevylekala.

A gólman domácího výběru držel čisté konto i o pár minut později, když si poradil s nebezpečným pokusem Benoita Trémoulinase, byť za cenu rohového kopu. Z toho si ale hosté nakonec další příležitost vypracovat nedokázali. V 70. minutě byl již překonán brankář Carrasso, domácí se však vedení neujali. Yann Jouffre totiž svou střelu opřel smolně pouze do tyčky.

Naděje na vítězství oranžových ještě stouply dvanáct minut před koncem, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen záložník Grégory Sertić. Domácí dokázali svou převahu využít již po třech minutách. Romao přihrál Jouffremu, jenž drze prošel pokutovým územím soupeře a přesnou ranou poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Bordeaux se ale nevzdávalo a v první minutě nastavení dokázalo srovnat stav na konečných 1:1. Plašil zahrával standardní situaci z levé strany, na vzdálenější tyči našel neobsazeného Henriqueho a brazilský obránce poslal míč jednoduše do branky - 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lorient bude hrat jiste zezadu . TIP 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele