10. kolo
15.10.2011 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Saint-Étienne zachránil výhru nad Évianem brankář Ruffier

Saint-Étienne konečně ukončilo čekání na výhru, když si z Évianu odváží všechny tři body po výsledku 1:2. Tři body hostům zařídil svou trefou Laurent Battles s Pierrem Aubameyangem, za hosty dokázal pouze snížit Yannick Sagbo.

Pro zeleno-bílé se tak jedná o první vítězství od poloviny srpna, kdy si les Verts poradili s Nancy. Od té doby ale bodově strádali. Tři získané body jim nyní pomohly k postupu tabulkou, konkrétně z dvanáctého na deváté místo. Naproti tomu Évian má na svém kontě dosud jediné vítězství a po dnešním utkání se ještě propadl na šestnáctou příčku. Z té má na osmnácté Ajaccio náskok již pouze jediného bodu.

Body ale hostům zachránil jediný muž, a to brankář Stéphane Ruffier, který minimálně v prvním poločase předváděl v brance Saint-Étienne neuvěřitelné představení. Ve 22. minutě si poradil s parádním pokusem Yannicka Sagba z dvaceti metrů, i když míč na poslední chvíli stahoval z brankové čáry.

V minutě 35. si již poměrně bez problémů poradil s další střelou Yannicka Sagba, o něco více problémů mu ale nadělal pokus Daniela Wasse z 42. minuty. Jeho tvrdou střelu ale gólman hostů jakýmsi záhadným způsobem dokázal vyškrábnout nad břevno vlastní branky.

Nadějný start Évianu ale skončil hned v úvodu druhé půle, kdy se prosadil hostující Laurent Battles. Zkušený záložník les Verts si pohotově naběhl na centr mladičkého Aubameyanga a poměrně bez problémů ho poslal za záda náhradního gólmana Bertrada Laquaita - 0:1.

O pět minut později se na muže zápasu korunoval Pierre Emerick Aubameyang. Gabunský útočník se jakousi shodou náhod a po shluku před pokutovým územím dostal zcela sám před brankáře a i přes svůj nízký věk si nedělal se zakončením hlavu - 0:2.

Évian se ale nadále nevzdával a aktivní byl znovu útočník Sagbo. Toho vyslal do příležitosti parádní přihrávkou dánský záložník Christian Poulsen, nicméně Ruffier byl znovu tím spokojenějším z této dvojice. Nakonec se ale mladý útočník přeci jen dočkal zaslouženého gólu. Po centru Wasse si neutuchající Sagbo znovu bezchybně naběhl a jeho tvrdá hlavička již snad měla skončit v síti, to by ale nebyl den Stéphana Ruffiera, který míč jakýmsi zázračným zákrokem dokázal vyrazit. Reprezentant Pobřeží slonoviny se ale nevzdával a míč doběhl - a doklepl do branky - 1:2.

Évian měl v 68. minutě ještě jednu dobrou příležitost. Veterán Jerome Leroy pálil z první ale pouze do tyče. V samém závěru pak mohl ještě vedení hostů pojistit Max-Alain Grandel, nicméně na jeho pokus stihl zareagovat Laquait.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele