30. kolo
31.03.2012 19:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Saint-Étienne přišlo proti Nice o všechny body v samém závěru

Ke dnes největší gólové přestřelce došlo na hřišti Saint-Étienne. A ačkoliv zeleno-bílí dvakrát proti outsiderům z Nice vedli, nakonec doma nezůstal jediný bod. Hostům vystřelil veledůležité vítězství v poslední minutě obránce Clerc, bývalý hráč Lyonu, tedy úhlavního rivala ASSE...

St. Étienne se tak ještě více zkomplikoval boj o evropské poháry. Ještě před několika týdny třetí tým tabulky prohrál potřetí v řadě a ze šestého místa ztrácí na pozici čtvrtou, kterou momentálně okupuje Toulouse, mající zítřejší zápas v Lille k dobru, již čtyři body. Liga mistrů je ještě o tři body dále. Naopak Nice udělalo po remíze s Marseille další důležitý krok k záchraně, díky letošnímu sedmému vítězství se vyškrábalo ze sestupového pásma na patnáctou příčku. Z té ho od osmnáctého Sochaux dělí jeden bod.

Saint-Étienne, vědomo si důležitosti a cennosti tří bodů, se hned v úvodních minutách tlačilo do ofenzivy. K brzké střele se protlačil Laurent Battles, nicméně jeho pokus ještě před gólmanem Ospinou stihl do zámezí zblokovat bránící Julien Sable. O něco blíže byl se svým pokusem Pierre-Emerick Aubameyang, bývalý forvard AC Milán však po Gradelově přihrávce zamířil těsně mimo.

Odměny za svou aktivitu se dočkali zhruba po dvaceti minutách hry, Gradel se z asistenta proměnil v zakončovatele - a tato role mu seděla lépe. Po centru Jonathana Brisona poslal parádním half volejem míč nechytatelně do horního růžku Ruffierovy branky - 1:0.

Jejich vedení ale žádného dlouhého trvání nemělo. Již po čtrnácti minutách hry to bylo opět vyrovnáno. Na vině byl především nedůsledně bránící kapitán Didier Digard, jenž nezachytil nahrávku Esmaela Goncalvese na nabíhajícího Anthonyho Mouniera. Čtyřiadvacetiletý záložník poslal levačkou balon za ležícího Ospinu - 1:1.

Ještě před koncem poločasu se však do vedení opět vrátili domácí borci. Na rohový kop Banela Nicolity si tři minuty před koncem naběhl nejlépe Sylvain Marchal a v pádu se mu ještě podařilo míč umístit za zmateného brankáře soupeře - 2:1.

Přestřelka na Stade Geoffroy-Guichard nebrala konce ani po změně stran. Čtvrtá branka padla do branky domácího Saint-Étienne; a to pouze devět minut po úvodním hvizdu Nicolase Rainvilleho. Centr Kafoumby Coulibalyho zužitkoval na vzdálenější tyči dobře postavený Mounier, pro něhož to byla letos již desátá soutěžní trefa - 2:2.

Oba dva celky se v posledních minutách hnaly za dalšími dvěma body. Hostující gólman David Ospina potřeboval v 74. minutě dva pokusy na likvidaci nepříjemné rány Lynela Kitambaly, o jedenáct minut později vyrážel tvrdý přímý kop z kopaček Coulibalyho do bezpečí Ruffier.

A nakonec to bylo Nice, které se v samém závěru radovalo z dvou bodů navíc. Tři body jim v poslední minutě zápasu zajistil svou trefou Francois Clerc. Po rohovém kopu Mouniera prodloužil právě na Clerca kolega z obrany Civelli a bývalý bek Lyonu z bezprostřední blízkosti a ostrého úhlu propasíroval míč do branky - 2:3.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

na Etienne 1,8? tak to musim dat jasna vyhra domacich... 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty pekne pom*dali

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele