5. kolo
10.09.2011 19:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Lille OSC 1:3

I když si český reprezentant David Rozehnal vsítil už v 7. minutě vlastní gól, jeho Lille to nakonec vůbec nevadilo. Dvě trefy belgického uragána Edena Hazarda a jedna od Ludovica Obraniaka zařídila hostům tři body z půdy St. Étienne. V tabulce se tak Dogy vyšplhaly už na druhé místo, St. Étienne je se sedmi body deváté.

Nešťastná situace pro OSC nastala hned zkraje zápasu. Lemoineho přízemní přihrávka měla směřovat ke spoluhráči Saadimu, trknul ovšem do ní Rozehnal, jenž svým nešikovným přispěním poslal soupeře do vedení. O deset minut později si na centr Batllese z rohového kopu naběhl Paulao, ten ale pálil jen vedle.

Do té doby se ASSE mohlo radovat z veselého průběhu utkání s favoritem. Jenže ve 35. minutě se mu situace hodně zkomplikovala. Nery totiž opravdu dost nešetrně zajel do Bérii a vyplynula z toho logická červená karta. Do poločasu mohl vyrovnat Sow, jehož volej vychytal Ruffier, Lille se to však nakonec podařilo deset minut po obrátce.

Hazard si převzal sklepnutý míč Balmontem, předvedl ve vápně malinký slalom skrz obranu a chladnokrevně a nekompromisně poslal balón mezi tři tyče. V 73. minutě Hazard skóroval podruhé, levačkou usměrnil svou střelu pod břevno a za záda bezmocného Ruffiera. V 81. minutě smolně pro domácí Sako ze standardky trefil pravou tyčku.

I když St. Étienne mělo enormní snahu na tom získat z tohoto duelu aspoň bod, v 86. minutě vše rozhodl Obraniak. Bývalý hráč Liverpoolu a nová posila Joe Cole, který za Lille debutoval střídáním za Payeta v 65. minutě, vyprodukoval nádherný pas pro polsko-francouzského záložníka, jenž z blízkosti v pohodě zacílil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele