38. kolo
20.05.2012 21:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux 2:3

Bordeaux se může těšit do Evropy! Dnes totiž dokázali Gillotovi svěřenci zvítězit v dramatickém přímém souboji se Saint-Étienne v poměru 3:2 a páté místo (a Evropskou ligu) uhájili.

Saint-Étienne potřebovalo k posunu na pátou pozici vyhrát, a tak byl na Stade Geoffroy Guichard k vidění pořádně infarktový zápas, ve kterém se hrdinou stal hostující útočník Yoan Gouffran, který zakončuje sezonu s úctyhodnými 14 góly.

Bordeaux byli navzdory nevýhodě coby hostující tým mírným favoritem, za což může jejich skvělá forma v posledních týdnech. Jejich trenéru Francisi Gillotovi se tedy podařilo skončit pátý podruhé v řadě, opět s týmem, který měl podle předpokladů hrát mnohem níže. Saint-Étienne naopak nastupovali na hřiště s vědomím toho, že v květnu ještě nevyhráli.

Byli to však domácí, kdo začal utkání lépe a v 18. minutě se dostal do vedení. Míč se na zadní tyči dostal k Pierre-Emericku Aubameyangovi, který místo střely zvolil sklepnutí na Josuhu Guilavoguiho a mladý záložník propálil Carrassa nechytatelným volejem - 1:0.

Brzy však bylo vyrovnáno, ba co víc, Bordeaux dokázalo zápas otočit ještě v první půlhodině. Nejprve se o srovnání účtů postaral malijský reprezentant Cheick Diabaté, a tentýž borec poté poslal hosty do vedení. Ve 23. minutě se vyšrouboval ve vzduchu nejvýše a perfektní hlavičkou proměnil Trémoulinasův centr - 1:1. Podruhé ukázal i skvělý střelecký instinkt nohama, když vypálil ve 29. minutě po Obraniakově přihrávce z těsného úhlu, leč naprosto přesně - 1:2.

Případná remíza by znamenala, že na páté místo vystoupá Rennes, které rozstřílelo Dijon, a právě na remízu to dlouho vypadalo po té, co se o další vyrovnání postaral těsně po přestávce Aubameyang. 49. minuta, šikovná hlavička přes Carrassovy rukavice a absolutní bezmoc hostujícího brankáře - 2:2.

S blížícím se závěrem zápasu rostl tlak na hráče obou celků, především pak Bordeaux, které bylo lepším týmem a páté místo by si po neuvěřitelně krušných dvou letech jistě zasloužilo. O to se nakonec musel postarat ten nejpovolanější - Yoan Gouffran, kterého uvolnil nejlepší muž na hřišti Diabaté poté, co rozkmital svoje nohy a nasprintoval do vápna. Gouffranovi pak stačilo rychle se zorientovat a zkušeně poslat míč za záda bezmocného Ruffiera - 2:3.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
HullCity

1:2 a Bordeaux do EL!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele