9. kolo
01.10.2011 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - AJ Auxerre 1:1

Nejtradičnějším výsledkem v rámci L1, remízou 1:1, skončilo utkání bez favorita mezi Saint-Étienne a Auxerre. Hosté vedli od začátku zápasu po brance Sahara, ale domácí ještě před přestávkou vyrovnali. Oba týmy tak zůstávají i nadále ve středu tabulky.

Přestože ASSE na domácím Stade Geoffrey-Guichard svého soka jasně přehrálo v držení míče i střelách na branku, bylo to nakonec Auxerre, kdo se může cítit poškozené. Ještě za vedoucího stavu totiž vstřelil druhou branku Anthony Le Tallec, gól však nebyl uznán díky údajnému ofsajdu. Les Verts tak získali druhou plichtu 1:1 v řadě, zatímco Auxerre se se svým soupeřem rozešlo nerozhodně už pošesté z dosavadních devíti zápasů.

Auxerre zažilo dobrý start do utkání a v hlavních rolích byla dvojice útočníků Ben Sahar - Anthony Le Tallec. Druhý jmenovaný už po pěti minutách hry odzbrojil bránícího Clémenta, nasprintoval do vápna a předsunul míč pravačce volného Sahara - 0:1.

Tatáž dvojice se podepsala i pod onu zmiňovanou akci z minuty dvanácté, jen role se obrátily. Sahar centroval, Le Tallec nekompromisně střílel, vsítil, ale praporek postranního byl proti. Opakované záběry potvrdily oprávněnost zloby hostujících fanoušků - Le Tallecova branka byla regulérní.

A Auxerre jako by tato křivda sebrala potřebný elán. ASSE se rychle dostalo do hry a zahrozilo Aubameyangem, který se překvapivě bezproblémově dostal až na hranici pokutového území a prověřil Sorina střelou, která jen těsně minula jeho branku. A ve 38. minutě už bylo vyrovnáno. Loris Nery svým centrem našel hlavu Lynela Kitambaly, nováček v dresu domácích sice ještě neuspěl, ale druhý pokus Josuhy Guilavoguiho už mířil neomylně do sítě - 1:1.

Saint-Étienne pak mělo šanci otočit skóre pouhé dvě minuty po přestávce. Bakary Sako ukázal, že má v levé noze dynamit, ale jeho dělovka se opřela pouze do tyče. Auxerre hrozilo především z brejků a jeden z nich v 67. málem úspěšně zakončil Le Tallec, kterému posunul míč Oliech; mladému forvardovi však nebylo přáno ani tentokrát. Stejně jako na druhé straně Sakův, i jeho pokus zastavila branková konstrukce.

O dvě minuty později svoje štěstí zkoušel znovu Aubameyang, ale jeho tvrdou ráno dobře zblokoval Amadou Sidibé. Atraktivní zápas mohl být rozhodnut v samém závěru; poslední desetiminutovka nabídla šance na obou stranách. Nejdříve se blízko skórování ocitl Dennis Oliech, trefil však pouze brankáře Ruffiera a připravil tak předsezonní posilu AJA Omara Kossoka o možnost získat první asistenci v novém dresu. V 85. minutě se pak málem radovali fanoušci v zeleném, ale brankář Sorin se vytáhl jak proti nepříjemnému přímému kopu, tak proti dorážce aktivního Aubameyanga.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

že by remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele