30. kolo
31.03.2012 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AJ Auxerre - Valenciennes FC 2:0

Fotbalisté Auxerre získali veledůležité vítězství do boje o záchranu a díky příznivému skóre 2:0 proti Valenciennes ztrácejí na sedmnáctý Brest už jen tři body. Vyhrát se domácím podařilo po dvanácti zápasech. VA předvedlo přímo příšerný výkon a dostalo pořádnou facku. Hosté přitom nemají o záchranu zdaleka postaráno.

Domácí byli o něco lepším týmem už od samotného začátku. Byť se před brankou soupeře prosadili více až po čtvrthodině hry. Chafni si hezky našel prostor před sebou, předal míč ještě dozadu pálícímu Kapovi, jehož zablokovaná střela nakonec skončila nad břevnem. Z následujícího rohového kopu mohla padnout jiná branka.

Chafni zakroutil míč na hlavu Bolyho, který ovšem trestuhodně zamířil jen nad. Nakonec to ale AJA tolik vadit nemuselo. Oliech hezky zakombinoval s Kossokem, nakonec si ještě balón našel na pravé straně aktivního Chafniho, ten se hravě se zbavil obránců Gila s Ducourtiouxem a pak už gólmana Penneteaua překonal.

Jedinou větší možností hostů v prvním poločase měl těsně před přestávkou Boubakar. Napřáhl z pořádné dálky, jenže mířil těsně vedle tyče. V 51. minutě byl jinak opět velkou hrozbou Chafni. Jeho centr tentokráte vybídl Oliecha, obránce Traoré stačil balón odvrátit pouze ke Kossokovi, jenž na konci celé akce nenašel přesnou mušku.

Tlak domácích pokračoval. Z přímého kopu ještě bránu netrefil Kapo, v 66. minutě však Contout přihrál do lepší pozice Oliechovi, který se zbavil obránců Gila a Traorého a přesnou ránou zvýšil na 2:0. Čtvrthodiny před koncem mohl dorazit malátného soupeře znovu Chafni, to by ovšem nesměl střílet mimo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

horsi je ze sem to nepodal

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele