19. kolo
22.12.2010 19:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Valenciennes FC - Toulouse FC 2:1

O záchranu bojující Valenciennes si připsalo během posledních devíti ligových kol své druhé vítězství. A že ho domácí pořádně potřebovali. Díky němu se jim teď lépe dýchá, na osmnácté Cean mají náskok čtyř bodů, ačkoli to není na druhou stranu až tak markantní číslo. Toulouse končí osmé, nemusí však smutnit. Na vedoucí Lille přece ztrácí jen čtyři body.

Hostující gólman Valverde nejprve zlikvidoval střelu z přímého kopu od Danica, na druhé straně vypálil pěkně z vápna Machado, ovšem zamířil jen mimo. Až 20. minuta nabídla větší gólovou šanci, Machadův roh se snažil do brány usměrnit Didot, ale volejí domácího strážce branky Penneteaua nepřekonal. Ten dokázal jeho ránu se štěstím natočit alespoň do břevna a míč se pak odrazil pryč.

Až ve 34. minutě se Toulouse dočkalo úvodní trefy. Devaux hezky uvolnil Sissoka, ten se rozeběhl směrem na bránu, zamířil a pohodlně rozvlnil síť za zády Penneteaua. Za devět minut bylo ovšem srovnáno. A za další velmi krátkou chvilku najednou hosté ztratili vedení, VA dokonalo obrat za pouhopouhou jedinou minutu.

Ve 44. minutě si Angou naskočil na centr z rohového kopu a hlavičkou nedal gólmanovi Valverdemu žádnou možnost, aby třeba střelu ještě nějak zachytil. Sotva Toulouse lovilo míč ze sítě, už pro něj muselo i podruhé. Materův pas sklepl Samassa pro Danica, který Valverdeho nechal znovu jen a jen smutnit.

FCT se snažilo ve druhém poločase pochopitelně minimálně srovnat. Po hodině hry střílel Machado poté, co ho parádně uvolnil autor první branky Sissoko, těsně vedle, tři minuty před koncem si Penneteau poradil i s volejí Larsena. Valenciennes však nakonec tři důležité body udrželo a to ještě mohla Gomisova rána klidně skončit za brankovou čárou, nebýt pohotového zákroku Valverdeho.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele