19. kolo
22.12.2010 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Brestois - Olympique Marseille 0:0

Obhájce titulu z Marseille skončí po remíze 0:0 v Brestu po letošní podzimní části na pátém místě s tříbodovou ztrátou na vedoucí Lille. V posledním kole se mu celkem vydařila druhá půlka, ale ani jedna z jeho šancí brankou neskončila. Domácí zůstanou sedmí a mohou být nesmírně spokojení, protože na jaře mohou reálně bojovat o příčky zajišťující evropské poháry.

Nejprve se protlačil ke střelbě Grougi, ale jeho pokus z přímého kopu dokázal zlikvidovat hostující brankář Mandanda. Na druhé straně ve 14. minutě pálil Kabore vedle brány. Ve 32. minutě byl Brest asi nejblíže vstřelení branky, centr Grougiho z rohového kopu našel Coulibalyho, který trefil pravou tyč.

Marseille navíc deset minut před půlí přišla o základní článek defenzívy, kvůli zranění musel jít střídat Fanni. Ještě do obrátky se v dobré možnosti ocitl Grougi, kterému hezky přihrál Poyet, i tady si však dokázal Mandanda poradit. Počasí nepřálo ani druhé pětačtyřicetiminutovce, mráz doslova a do písmene běhal i nadále hráčům po zádech.

Po hodině hry vyšla hostům spolupráce dvou útočných kolegů Rémyho s Gignacem, střela druhého jmenovaného ale letěla jen nad břevno. V 65. minutě připravil Ayew střeleckou pozici pro Lucha Gonzáleze, který zvolil technické zakončení, nicméně šajtlí stejně jako třeba Gignac před ním mířil jen nad.

Tahle pasáž se OM náramně líbila, o tři minuty později Kabore pěkně nacentroval na Lucha Gonzáleze, jenž si balón zpracoval na prsa a levačkou vyslal směrem na bránu svou dělovku. Tu nakonec musel polapit až domácí brankář Elana. Poslední čtyři minuty dohrávala Marseille o deseti, po druhé žluté kartě šel pod sprchy Kabore, na konečný výsledek ale tahle situace vliv neměla.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 OM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele