5. kolo
12.09.2010 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Brestois - FC Lorient 0:0

Bretaňské derby mezi Brestem a Lorientem skončilo nezáživnou bezbrankovou remízou. O trochu více ze hry měl nováček ligy, že by však soupeře dostal pod nějaký větší tlak, to se říci rozhodně nedá. Hosté měli tak dvě solidní možnosti ke skórování, na druhé straně patřil mezi nejaktivnější muže na hřišti Roux společně s Čechem Tomášem Mičolou, ale ani oni na konečném výsledku nic nezměnili.

Domácí měli dobrou šanci ve 24. minutě zásluhou Rouxe a českého záložníka Mičoly, jenže rychlý protiútok neskončil ani střelou mezi tři tyče. Spolupráce Rouxe i Mičoly vyšla i o tři minuty později a exbaníkovec hezky pálil z voleje, ovšem pouze do stojícího obránce Bourillona.

Roux poté viděl hostujícího brankáře vyběhnutého z brankové čáry, takže se Audarda logicky snažil přelobovat, avšak jeho oblouček neměl potřebné parametry k tomu, aby z toho byl gól, a lorientský strážce branky si bez větších problémů poradil.

Po hodině hry Audard polapil hlavičku aktivního Rouxe, Mičola pak nastřelil pouze boční síť. Až v 74. minutě zahrozili také Les Merlus, avšak pokus Mvuemby z přímého kopu letěl jen nad bránu. Deset minut před koncem Roux přešel po levé straně přes Sosu, dokázal ve vápně centrem najít střídajícího Grougiho, jehož hlavičku zlikvidoval Audard.

Takovou poslední pološanci utkání měli v 86. minutě hosté. Amalfitanovo rozehrání standardky vybídlo Diarru ke střele levačkou, míč ovšem mířil vysoko, takže se domácí brankář Elana ani nemusel snažit. Oba celky se alespoň odpoutaly z poslední pětice celků ze spodku tabulky, Brest je čtrnáctý, Lorient o příčku výše.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

můj tip 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele