11. kolo
30.10.2010 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Brest i díky Ličkově trefě porazil Saint-Étienne 2:0

Že je repríza loňského Montpellieru nemožná? Tak to se koukněte na čelo Ligue 1 po jedenácti odehraných kolech. Na prvním místě se totiž překvapivě vyhřívá nováček z Brestu, jenž v dnešním utkání porazil Saint-Étienne. Do střelecké listiny se zapsal také český záložník Mario Lička, vítězství pak pojistil Romain Poyet.

Brestois tak nyní drží úctyhodnou sérii - v lize neprohrálo již osm zápasů v řadě. Poslední dvě utkání poté dovedlo do vítězného konce - a to i přesto, že měřilo síly s takovými celky jako Girondins Bordeaux a nebo právě dnes Saint-Étienne. Nováček francouzské nejvyšší soutěže tak svého dnešního soupeře předskočil v tabulce - minimálně na několik hodin za sebou nechal i Rennes s Marseille, jejichž vzájemný zápas byl pro déšť odložen.

Zem galského kohouta tak má na konci října neočekávaného vůdce - a pokud by se mezi Rennes a Marseille urodila remíza, zůstal by tak minimálně i pro začátek listopadu. Zato Saint-Étienne po vysněném začátku začíná klopýtat a v lize nevyhrálo již čtyřikrát za sebou, domácí remízová utkání střídajíc s porážkami venku. V tabulce tak prozatím kleslo na čtvrtou pozici, zítra ho z ní ale může odsunout Paris Saint-Germain či Montpellier. Na programu je jejich vzájemný zápas.

Konečně již ale k samotnému průběhu dnešního klání. V samotném úvodu utkání se domácí hráči objevili hned dvakrát ve velice nadějných pozicích, oba pokusy ale dokázal zlikvidovat brankář Jérémie Janot. Nejdříve Nolan Roux šikovně unikl po pravém křídle a svým centrem oslovoval Poyeta, jehož pohotová rána do pravého dolního růžku branky ale Janota nepřekvapila; následně Benoit Lesoimier pálil z úctyhodné vzdálenosti, nicméně gólman hostů tentokrát ukázal nádherný zákrok.

Nakonec to ale byli hosté, kteří se v prvním poločase objevili nejblíže skórování. Francouzský, v poslední době mírně utišený, kanonýr Dimitri Payet svým centrem hledal záložníka Albina Ebonda, ten ale svou ranou natrefil pouze na levou tyčku branky. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

ASSE úvodní příležitost nabudila a hosté byli aktivnější i zkraje druhé půle. Payet svou tvrdou ránu poslal jenom pár centimetrů vedle pravé tyče, zatímco střídající Ruben Bergessio z prakticky identické pozice nemířil o moc lépe.

Čtrnáct minut před koncem ale o osudu utkání rozhodl český reprezentant Mario Lička v dresu domácího celku. Roux sice v pokutovém území ztratil balon, střídající Bruno Grougi ale ztracený míč rychle sebral a pohotovým lobem za obranu vyzval právě českého záložníka. Ten hlavičkou z bezprostřední blízkosti otevřel skóre - 1:0.

A o sedm minut později bylo rozhodnuto. Lesoimier zleva nacentroval do pokutového území, míče se na krátký čas zmocnil Poyet, jenž svou hlavičkou přesně pod břevno nedal tentokrát Janotovi sebemenší šanci - 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

super mario uz vim proc je banik ted tak dole jen tak dale ale nevim proc maria aji colu nevyzkousi bilek do repre

Reagovat
smazaný uživatel

Ve francouzské lize člověk nikdy neví

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak tam je nějaký překvápko už pravidlem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele